Club Informatie

ETJBV “de Teerling” is sinds mei 1987 de petanque (jeu de boules) club in Tiel en omgeving met zowel binnen- als buitenbanen.

ETJBV “de Teerling”  ofwel Eerste Tielse Jeu de Boules Vereniging welke inmiddels uitgegroeid is tot een ledenbestand van ongeveer 100 leden.

Veel van onze gasten vragen zich af hoe de vereniging aan zijn bijzondere naam komt.

De naam is ontleend aan een bekende uitspraak van
Keizer Julius Ceasar: ALEA IACTA EST:
“de Teerling is geworpen”
Het toch wel moeizame proces van de oprichting van de vereniging ontlokte één van de leden een zucht van verlichting terwijl hij zei:
“Hè, hè de teerling is geworpen”.

Bij ons staat plezier in het spel bovenaan en onder het genot van een drankje en hapje spelen wij gemoedelijk onze competitieve en/of recreatieve wedstrijden. In de zomer kunt u heerlijk buiten genieten onder de overkapping van ons clubgebouw. In de winter of bij regenachtige dagen staat ons clubgebouw garant voor vele partijen en uren speelplezier.

Dit jaar is de bouw begonnen van ons nieuwe Boulodrome. Als eerste wordt een nieuwe speelhal gerealiseerd.

Vanaf oktober 2018 kunt u in onze nieuwe hal een balletje gooien.

Bestuur en leden van de Teerling hopen met steun van de gemeente Tiel en sponsoren de realisatie van de complete Boulodrome in 2019 af te ronden.

Wij nodigen u graag uit om de sfeer en gemoedelijkheid in onze club te komen proeven. Wellicht bent u dan zo bevangen om een spelletje met een van onze leden te spelen.