NPC Team 2

Verslag van de 14e competitiewedstrijd NPC team 2

Zaterdag 15 april hebben we alweer de laatste wedstrijd gespeeld uit tegen de Nijeboulers 2 in Nijkerk. Dat bleek een zeer taaie tegenstander. Aangezien ze een paar hele goede schutters erbij hadden kwamen we niet verder dan 2 gewonnen partijen. Er had bij een beetje geluk nog een gelijk spel ingezeten omdat er 2 partijen met 13-12 nipt werden verloren.

De einduitslag werd dus 6-2!

Van de uiteindelijk 14 wedstrijden hebben we er 3 gewonnen, 3 verloren en 8 gelijk gespeeld.

Al met al geen slechte score.

Op naar het volgende seizoen.

Verslag van de 13e competitiewedstrijd NPC team 2

Het wordt een saai verhaal.

Zaterdag 25 maart hebben we uit tegen CdP Les Cailloux 5 uit Zeist gespeeld. En laat ik eerlijk zijn vooral het koppel Hans/Bas waren in slechte doen. Zowel de 2 enkel partijen als de triplette met Giel werden verloren. Maar het koppel Henny/Ruben waren daarentegen juist prima bezig en samen met nog 1 winstpartij van het overige koppel Bianca/Giel wisten we er toch weer een gelijk spel uit te slepen. Dus eindstand 4-4.

We zullen geen kampioen van de 5e divisie worden, maar kampioen van de gelijke spelen zit er wel in.

Verslag van de 12e competitiewedstrijd NPC team 2

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen, we lijken patent op gelijke spelen te hebben.

Afgelopen zaterdag hebben we thuis tegen De Gooiers 3 uit Nieuw-Loosdrecht gespeeld.

Dus zal ik het maar meteen verklappen, het werd dus weer 4-4.

We speelden weer in de oude formatie met dien verstande dat Henny wegens ziekte vervangen werd door Kobus.

 Van de eerste 3 parijen wonnen we er 2. Een goed begin. Daarna verloren we de 2 tripletten. Stonden we weer met 3-2 achter. We moesten daarom minimaal nog 2 wedstrijden winnen voor een gelijk spel. Dat lukte uiteindelijk.

Ik denk dat zowel team De Gooiers 3 als wij daar best tevreden mee waren.

Verslag van de 11e competitiewedstrijd NPC team 2

Zaterdag 25 februari zijn we op bezoek geweest bij Mazijk de Petanque 2 in Wijk bij Duurstede. Na een kop koffie begonnen we aan de eerste 3 wedstrijden. Voor het eerst zijn we van team samenstelling veranderd. Koppel Hans/Bas werd Hans/Giel en Bianca/Giel werd Bianca/Bas. Niet iedereen was daar enthousiast over, maar je moet soms wat proberen.

De hal waar we speelden was goed op temperatuur (haast te warm), maar verder niks mis mee. We verloren 2 van de 3 doubletten.

De volgende 2 tripletten gingen gelijk op.

Bij 2 overwinningen voor de laatste 3 wedstrijden zouden we op gelijke hoogte kunnen komen.

Hans/Giel won hun partij vrij snel, koppel Ruben/Henny verloren, zodat het aankwam op koppel Bianca/Bas. Dat werd een spannende wedstrijd, het ging op en neer maar bij een stand van 12-12 viel het kwartje voor ons de goede kant op. Dus al met al toch tevreden met een gelijk spel. 4-4

De vraag : is deze nieuwe samenstelling geslaagd is moeilijk te beantwoorden. Waarschijnlijk gaan we toch weer terug naar de oude samenstelling.

Nog een positief geluid, de kantine(helaas een beetje sfeerloos) was prima. Vriendelijke mensen en  de kippensoep, de kroketten en frikandellen gingen als warme broodjes over de toonbank.

Verslag van de 10e competitiewedstrijd NPC team 2

Zaterdag 18 februari hebben we thuis de inhaalwedstrijd gespeeld tegen PVN 1 uit Nieuwegein.

In de nieuwe hal begonnen we goed. 3 gespeeld 2 gewonnen. Na een heerlijke kom soep begonnen we aan de 2 tripletten. Deze wonnen we allebei. Dus met een voorsprong van 4-1 (verliezen kon niet meer) gingen we de strijd aan van de laatste 3 doubletten. Wat kon ons nog gebeuren.

Maar jawel, of wij dachten misschien de buit al binnen te hebben, of de tegenstanders deden er een schepje boven op, we verloren alle partijen. Wat een blamage.

De eindstand 4-4!!!

Verslag van de 9e competitiewedstrijd NPC team 2

Afgelopen zaterdag de 28e januari  hebben we thuis tegen JBC de Hakhorst uit Leusden gespeeld.

De eerste wedstrijd uit hadden we gelijk gespeeld dus we waren gewaarschuwd. Voor het eerst speelden we in de nieuwe hal(team 1 speelde in de andere hal).

We verloren de eerste 2 partijen van de 3. De 2 tripletten werden netjes verdeeld.

Om gelijk te eindigen hadden we nog 2 overwinningen nodig. De eerste werd verloren, de tweede wonnen we en de laatste(team Hans en Bas) werd met 13-12 nipt gewonnen. Al met al toch nog met een tevreden gevoel naar huis.

Dus eindstand 4-4.

Verslag van de 8e competitiewedstrijd NPC team 2

Vandaag zaterdag 14 januari zijn we weer begonnen aan de 2e helft van de competitie. Het was een dag om snel te vergeten. Het begon al slecht, de hele dag regen en een navigatie die niet werkte.

We speelden tegen De Gooiers 5 uit Nieuw-loosdrecht. We begonnen heel slecht. De eerste 3 partijen allemaal verloren. Van de 2 tripletten wonnen we er 1. Dus nog alle kans om gelijk te komen. Helaas, ook de 3 volgende doubletten gingen verloren en dus werd de eindstand 7-1 voor De Gooiers.

Al met al maar snel vergeten en met vol goede moed naar de volgende wedstrijden.

Verslag van de 7e competitiewedstrijd NPC van team 2

Dit wordt alweer het laatste verslag van dit jaar. Vandaag zaterdag 3 december(zou eigenlijk 10 december plaats vinden maar moesten door interne  zaken uitwijken) hebben wij dus de laatste wedstrijd van het jaar gespeeld van het seizoen 2022/2023. Dit keer kregen we de Nijeboulers 2 uit Nijkerk op bezoek.

Een zware tegenstander want zij staan met ons boven aan.

De start was goed. Na de eerste 3 doubletten was de stand 2-1 voor ons. Bij de volgende 2 tripletten ging de strijd gelijk op. Dus we begonnen met een goed gevoel aan de laatste 3 doubletten, mede door o.a. de heerlijke erwtensoep van Jannie.

Misschien waren we wat minder geconcentreerd, hoe het ook zij, wij verloren alle 3 de partijen. De eerste nederlaag was een feit. De koppositie zijn we nu kwijt maar niet getreurd,we zijn pas op de helft en krijgen nog kansen genoeg om het e.e.a. recht te zetten.

Eindstand is 5-3 voor de Nijeboulers.

Verslag van de 6e competitiewedstrijd NPC van team 2

Vandaag zaterdag 19 november weer een thuiswedstrijd gespeeld. Onze tegenstander was ditmaal vereniging CdP Les Calloux uit Zeist. Het was een koude dag ca 3 gr. dus we moesten nog even warm draaien want we begonnen niet best aan de eerste 3 partijen. 2 verloren van de 3.

Maar zoals wel vaker, na o.a. een heerlijke kop soep van Hennie kwamen we weer een beetje terug bij de 2 tripletten. De punten werden verdeeld. Stand werd toen 3-2 voor de tegenpartij.

Dus we moesten nog flink aan de bak. We gingen fanatiek de strijd aan, team Bianca/Giel speelden de tegenstanders van de mat (13-0), team Hans/Bas wisten zowaar weer eens 2 partijen te winnen (we wonnen ook de eerste doublet) zodat we weer voorkwamen met 4-3.

Bij winst van team Ruben/Henny zou de stand 5-3 voor ons worden, helaas na een enerverende strijd won de tegenpartij zodat de stand uiteindelijk 4-4 werd.

Wederom was de catering als vanouds, ditmaal verzorgd door Hennie de Wit en Jan de Leeuw.

Verslag van de 5e competitiewedstrijd NPC van team 2

Nadat wij eerder al een keer thuis tegen de Gooiers 5 hadden gespeeld gingen we zaterdag 5 november naar de Gooiers 3 in Nieuw-Loosdrecht.

Na wat omzwervingen (de A15 Tiel-Deil was gesloten) kwamen we toch nog ruim op tijd aan.

We begonnen niet best aan de eerste 3 partijen. Verloren er 2 van de 3. De Gooiers 3 hadden er een paar goede schutters bij zitten, dus we waren gewaarschuwd voor de volgende partijen.

Na de pauze wonnen we van de 2 tripletten er 1 van. De stand werd toen 3 verloren en 2 gewonnen.

Maar gezien onze geweldige mentaliteit konden we van de 3 doubletten er 2 winnen. Voor hetzelfde geld hadden we ook nog gewonnen, want de stand bij het team Bianca/Giel  was op een gegeven moment 12-12. Helaas viel het balletje net de verkeerde kant op.

Maar al met al waren we uiteindelijk zeer tevreden met de uitslag 4-4, want het waren geduchte tegenstanders.

Verslag van de 4e competitiewedstrijd NPC van team 2

Vandaag zaterdag 29 oktober hadden we weer een thuiswedstrijd. Ditmaal was onze tegenstander Mazijk de Petanque 2 uit Wijk bij Duurstede.

Gezien het prachtige weer konden we lekker buiten spelen bij een temperatuur van 22 graden!!

Van de eerste 3 doubletten werden er 2 nipt gewonnen. Team Henny/Ruben 13-10 en team Bianca/Giel 13-12.       

Na de eerste pauze werd van de 2 tripletten er 1 gewonnen en 1 verloren.

Dus begonnen we de laatste 3 partijen met een voorsprong van 3 tegen 2.

De teams die ik hierboven al eerder heb vernoemd waren snel klaar. Uitslagen 13-6 en 13-4 voor de Teerling.

De laatste partij van Hans/Bas was heel spannend maar  werd uiteindelijk met 13-11 gewonnen.

Einduitslag 6 gewonnen, 2 verloren

Tenslotte nog een compliment voor de dames van de catering Hennie de Wit en Janny Verkerk.

We hebben heerlijk genoten van de tomatensoep, kroketten, tosti’s en bami hap.

Verslag van de 3e competitiewedstrijd NPC van team 2

Vandaag zaterdag 15 oktober zijn we op bezoek geweest bij vereniging PVN 1 te Nieuwegein. We waren weer met ons oorspronkelijk team, dus Ruben had de plaats weer ingenomen van Kobus.

Na een kop koffie zijn we begonnen aan de eerste 3 doubletten. De sfeer was niet geweldig, de betrokken spelers waar we tegen speelden waren nou niet bepaald spraakzaam en ik heb weinig vrolijke gezichten gezien. Misschien had het te maken dat we alle 3 partijen wonnen, maar ook tijdens de volgende series werd dat niet veel beter. Maar alla, wij waren in de winning mood dus bij ons was de stemming opperbest.

Nadat  Giel ons op een heerlijke kroket had getrakteerd(trouwens Bianca zorgt altijd voor diverse koeken) begonnen we aan de 2 tripletten waarvan we er 1 wonnen en dus 1 verloren. Na de 2e pauze hadden we aan 1 overwinning genoeg om de zege veilig te stellen. Aldus geschiedde. We wonnen zelfs 2 wedstrijden zodat de uiteindelijke uitslag 6-2 voor de Teerling werd.

Na een lekkere frikandel  en een biertje gingen we opgewekt naar huis.

Bert en Joke, bedankt voor de catering. Lekker genoten van de soep, kroketten en frikandellen.

Verslag van de 2e competitiewedstrijd NPC van team 2

Zaterdag 1 oktober hebben we de 2e wedstrijd gespeeld. Dit was een uitwedstrijd. Onze tegenstander was “JBC de Hakhorst  2”uit Leusden. Door afwezigheid van Ruben was Kobus zijn vervanger.

We begonnen slecht aan de eerste 3 doubletten. Allemaal verloren. Maar we herstelden ons snel bij de 2 tripletten die daarna kwamen en die we allebei wonnen. De stand werd toen 3-2 voor de Hakhorst. We hadden dus nog kans om de 3 doubletten die we nog moesten spelen gelijk te spelen of zelfs nog winnend deze wedstrijd af te sluiten.

Wij (Hans en ik) bakten er weinig van maar de overige 2 partijen bestaande uit Bianca/Giel en Kobus/Henny werden gewonnen na een zinderend slot.

Definitieve eindstand : 4-4.

Verslag van de 1e competitiewedstrijd NPC van team 2

Zaterdag 17 september is ons team bestaande uit Hans Verkerk(teamcaptain), Bianca Vink, Ruben Spelbos, Henny Ruitenbeek, Giel Weerwag en mijn persoontje Bas de Jongh begonnen aan de 1e wedstrijd tegen de Gooiers 5 uit Nieuw-Loosdrecht.

Na een lekker kop koffie zijn we om 12.00 uur gestart met de 1e 3 doubletten. Dat ging niet helemaal naar wens. Van de 3 partijen verloren we er 2. Daarna 2 tripletten gebould. En jawel, we herpakten ons weer en wonnen allebei de tripletten. De stand werd toen 3 gewonnen-2 verloren.

Tenslotte  de laatste 3 doubletten. Dat verliep naar wens, we wonnen 2 partijen van de 3.

Dus de eindstand : de Teerling 5 gewonnen en 3 verloren.