ALLER-TIREZ

       ALLEZ  TIRER
 
Laan van Westroijen 3 4003 AX  Tiel

Allez Tirer is de onderafdeling-boogschieten van- en valt dus bestuurlijk onder- de Tielse Jeu de Boulesvereniging De Teerling en is géén lid van de Nederlandse Handboog Bond.

We schieten op maandag- en donderdagavond van ca 19.00 tot 21.00 uur in de eerste speelhal van De Teerling. Gezelligheid staat voorop, maar zo nu en dan houden we ook individuele- en/of (team)wedstrijden indien daar voldoende belangstelling voor is.

Het lidmaatschap begint met een “proefperiode” van 4 weken om te zien  of de sport je bevalt en om je te oriënteren op welk type boog je voorkeur heeft. Hierna moet je besluiten of je wèl of géén lid wordt. De proefperiode kost 10% van de jaarcontributie.

Tijdens de proefperiode mag gratis het aanwezige materiaal worden gebruikt. Daarna wordt van alle schutters verwacht dat ze hun eigen materiaal aanschaffen. De kosten hiervan zijn afhankelijk van het type boog, de accessoires, de kwaliteit van de pijlen én natuurlijk je budget 😉.  Maar een redelijke beginners-set koop je al voor zo’n €100.

Om het veilig te houden is een korte instructie  c.q. een lesprogramma verplicht.  Hieraan zijn géén kosten verbonden.  Wanneer en óf iemand hierna “vrij” mag schieten is afhankelijk van het individuele resultaat. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door de instructeur en/of de baancommissaris in overleg met de schutter.

De jaarcontributie is voor volwassenen €85  en  €40 voor jongeren van 11 t/m 17 jaar. Er is ook een Combi-lidmaatschap (resp. €150 en €90) hiermee mag je boogschieten én jeu de boules spelen.  Bij beide sporten loopt het verenigingsjaar van 1 jan. t/m 31 dec.

Voor het boogschieten bij De Teerling geldt een zomerstop van 1 juli t/m 31 augustus. Tijdens de overige schoolvakanties zijn we gewoon open, met uitzondering van de Kerstvakantie, en de Paas- en Pinksterdagen. In de zomerstop zijn we voor het schieten gratis welkom op Camping ‘In den Boomgaard’ aan de Lingesteeg in Kapel-Avezaath.

Consumpties worden bij voorkeur afgerekend met een consumptiekaart die je aan de bar kunt kopen voor €5, €10 óf €15. Binnenkort is elektronisch betalen ook mogelijk.

NB!! Vóór en tijdens het schieten mag er géén alcohol worden gedronken !!!

Voor het gehele gebouw geldt een rookverbod. Buiten is er een wel speciale rookzone. Ten aanzien van drugs is er een ZERO-tollerance beleid !!!

Heb je interesse? Neem contact op met Jan Buhling ( 06-26280362 ).