ALLEZ-TIREZ

Sinds 9 januari 2023 biedt De Teerling de mogelijkheid om nu eens niet met boules, maar met Pijl & Boog te “tireren”. Vandaar onze naam: Allez Tirez (= Gá Schieten).

Dit doen we op maandagavond van 19.00 – 22.00 uur in de eerste speelhal van de jeu de boulesvereniging ‘De Teerling’. Gezelligheid en ontspanning zullen voorop staan, maar we zullen zo nu en dan ook individuele- en/of (team)wedstrijdjes  houden als daar voldoende belangstelling voor is.

Het is de eerste paar weken niet nodig om je eigen materiaal aan te schaffen. Er zijn voldoende pijlen, les- en oefenbogen aanwezig. Later worden de schutters geacht zélf pijlen en een boog aan te schaffen. De aanschafkosten hiervan zijn te  vergelijken met die van een set redelijke petanque wedstrijdboules.

Er wordt binnenkort een vaste schietwand van 575 x 120 cm gemaakt van stramiet-stroken.  Tot dan kunnen we gebruik maken van drie doelpakken (90 x 90cm). Deze blijven beschikbaar voor o.a. de schietlessen en spelactiviteiten.

Om de sport veilig te houden, zullen beginners éérst goed les krijgen. Daarom is een kort ‘les-/instructieprogramma’ verplicht.  Wanneer en óf iemand hierna “vrij” mag schieten,  wordt beslist door de instructeur samen met de baancommissaris.

De jaarlijkse bijdrage voor ‘Allez Tirez’ is slechts €85,= voor volwassenen en €40,= voor jongeren van 11 t/m 17 jaar.

Het boulodrôme van De Teerling heeft een zomerstop van juni t/m augustus. Tijdens schoolvakanties zijn we gewoon open, met uitzondering van de Kerstvakantie, de Paas- en Pinksterdagen. Tijdens deze zomerstop zijn we echter gratis welkom op de Camping ‘In den Boomgaard’ aan de Lingesteeg in Kapel-Avezaath om daar buiten te schieten.

Bij de Teerling worden alle consumpties afgerekend met een consumptiekaart. Deze kaarten kun je kopen aan de bar. Er zijn er van €5, €10 óf €15.

NB!! Tijdens het schieten wordt géén alcohol genuttigd. Verder is het gebouw rookvrij.

Mocht je interesse hebben, neem contact op met Jan Buhling (06-26280362) of met Ed Baauw (06-54235746) en probeer eens vrijblijvend een avond of het je bevalt.