Op punt (84) mei 2024

(Maandelijkse column van de voorzitter)

3 mei 2024

Beste leden van de Teerling,

April was een maand met veel jeu de boules activiteiten. Op dinsdag 2 april was de laatste speelavond van onze Interne Winter Competitie (IWC), met aansluitende de prijsuitreiking. Het eindklassement na 17 speelavonden kende een verrassende uitslag: bij de heren eindigden Wim van Helten en ondergetekende ex aequo op de eerste plaats, bij de dames veroverde Corrie van Helten de eerste prijs. Genoemd drietal kreeg vervolgens als clubkampioenen de bijbehorende wisseltrofeeën overhandigd.

Op 3 april vond het uitgestelde Kronentoernooi van maart plaats, met maar liefst 45 spelers.

Dinsdag 9 april was de eerste van drie speelavonden van het Koppeltoernooi. Er deden dit jaar 16 koppels mee en bij de prijsuitreiking op 23 april bleek het duo Hans Verkerk /Henny Ruitenbeek de winnaar.

Intussen was er op zondag 21 april weer een goed bezochte Franse middag, er waren 36 deelnemers. Ook het Kronentoernooi van 28 april was met 42 spelers weer drukbezocht.

Als laatste activiteit van april noem ik ook graag de Koningsspelen van vrijdag de 29e. Elk jaar doen wij van de Teerling mee met het sport- en spelprogramma van de Brede School Tiel-Oost. Ongeveer 135 kinderen van de groepen 5 en 6 spelen dan een introductiepartijtje jeu de boules, zo ook dit jaar. Graag bedank ik onze vrijwilligers die dit evenement hebben begeleid.

Wat andere activiteiten betreft, op 4 april is er een eerste gesprek geweest tussen het bestuur van de Teerling en een vertegenwoordiging van onze onderafdelingen Allez Tirer en Het Schilderatelier. In een prettige sfeer is over diverse onderwerpen van gedachten gewisseld.

Er is een bestuurscommissie Allez Tirez ingesteld, bestaande uit Lotte Koevoet, Arjan Koemans en Joep van Rens. Met deze commissie zal over een aantal onderwerpen nader overleg plaats vinden, met Wim Lubbinge als coördinator en aanspreekpunt van het bestuur.

Greet Roelofs blijft als coördinator Het Schilderatelier vertegenwoordigen.

Inmiddels is het begin mei en hebben we deze week voor het eerst sinds enige weken weer eens lekker buiten kunnen jeu de boulen.

Op de dinsdagavonden wordt nu tot het einde van de zomer de dinsdagavondmix gespeeld: deelnemers betalen €1,50 inleg, spelen twee partijen met computerloting en de eerste drie plaatsen van het dagklassement geven recht op een prijs. Deze avonden zijn bedoeld voor alle leden, kom dus gerust eens de sfeer proeven en meespelen.

Verderop in deze maand staat het Early Bird Toernooi op de planning, om precies te zijn op maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag). Een nieuwe activiteit, opnieuw een mooi initiatief van Katja Wammes en Martijn Koop. Ondanks de nodige oproepen hiertoe is het aantal inschrijvingen tot nu helaas nog beperkt. Sta je nog niet op de deelnemerslijst? Schrijf je dan alsnog in en kom gezellig meedoen. 

Tenslotte is er op zondag 26 mei weer een Franse middag, de laatste vóór de zomerperiode.

Met sportieve groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.