Op punt (83) april

Maandelijkse column van de voorzitter

1 april 2024

Beste leden van de Teerling,

Voor de tweede achtereenvolgende maand is onze vereniging een lid ontvallen. Gerard Kok, onze oud-penningmeester, is op 21 maart op 83-jarige leeftijd overleden. We wensen iedereen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Onze Algemene Ledenvergadering op 8 maart trok een recordaantal van 51 leden naar het clubhuis. Het werd een geanimeerde vergadering, met veel respons vanuit de leden. Irma Koop en ondergetekende werden voor twee jaar herbenoemd als respectievelijk secretaris en voorzitter. Wim Lubbinge werd unaniem gekozen als nieuw bestuurslid Algemene zaken.

Het initiatief van het bestuur om meer leden te stimuleren mee te helpen met allerlei werkzaamheden en activiteiten is goed ontvangen: inmiddels hebben maar liefst 26 leden zich ingeschreven op één of meer ‘samendoen’ lijsten. Fijn dat zoveel leden een extra bijdrage willen leveren aan onze vereniging. En mochten er nog meer leden zijn die ook mee willen doen, schiet dan iemand van het bestuur aan.

Vanuit de onderafdelingen Allez Tirer en Het Schilderatelier is aangegeven dat zij zich bestuurlijk onvoldoende vertegenwoordigd voelen bij de Teerling. Het bestuur heeft deze signalen opgepikt. Binnenkort worden daarover gesprekken gevoerd tussen het bestuur en vertegenwoordigers van beide onderafdelingen.

De Nationale Petanque Competitie (NPC) seizoen 2023-2024 is inmiddels beëindigd. Beide teams van de Teerling hebben zich gehandhaafd in de 5e Divisie. Het eerste team is op de 4e plaats geëindigd in hun poule, Team 2 is 7e geworden in hun poule.

Ander goed nieuws is dat er naast deze twee teams voor volgende seizoen een derde team geformeerd is. Dit team zal reglementair in de 6e Divisie worden ingedeeld. Een goede zaak dat we komend seizoen weer met drie teams NPC spelen.

Onze Interne Winter Competitie (IWC) is bijna voltooid. Op dinsdag 2 april is de laatste speelavond, met aansluitend de prijsuitreiking.

Op de drie daaropvolgende dinsdagavonden (9, 16 en 23 april) zal het Koppeltoernooi worden gespeeld. Inschrijven is nog mogelijk, de lijst hangt op het informatiebord. Eenieder is welkom, vooral voor leden die nog weinig of geen ervaring hebben met het spelen van een meerdaags toernooi een mooie kans.

Wat de overige toernooien in maart betreft was er alleen het Paaseierentoernooi op zondag 24 maart. De bezetting was matig, met slechts 20 deelnemers.

Het Kronentoernooi van 28 maart is, vanwege de crematie van Gerard Kok, verplaatst naar woensdag 3 april.

Met sportieve groet, Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.