Op punt! (37)

(Maandelijkse column van de voorzitter)

1 juni 2020.

Beste leden van “De Teerling”,

Afgelopen maand begon met het, voor veel leden toch onverwacht, overlijden op 2 mei van onze oud-voorzitter en erelid  Rinie van Hensbergen. Door de coronamaatregelen kon er niet op de gebruikelijke wijze afscheid van Rinie genomen worden. Wel vormden meer dan 40 leden een erehaag bij de ingang van de begraafplaats. Een mooi gebaar, dat door Rinie’s partner Ada en de familie zeer op prijs werd gesteld. Een bevlogen Teerlinger is heengegaan,  iedereen veel sterkte gewenst bij het verwerken van dit verlies.

Zoals in mijn vorige column al aangekondigd is Firma van Doorn op 6 mei inderdaad begonnen met de bouw van de nieuwe ontmoetingsruimte. Met het plaatsen van de dakspanten zijn de contouren al goed zichtbaar geworden. Naar verwachting zal het gebouw eind juni casco worden opgeleverd, waarna onze eigen klusgroep de afbouw zal uitvoeren. De officiële opening staat gepland op 5 september, zo mogelijk in combinatie met het Flipje toernooi.

Velen hebben er lang op moeten wachten, maar op dinsdag 19 mei kon er voor het eerst sinds ruim twee manden weer gebouled worden! Na de door de overheid aangekondigde versoepeling zijn alle leden per e-mail of brief hierover geïnformeerd. Zoals beschreven in ons eigen protocol heeft het bestuur ervoor gekozen om de eerste twee weken alleen met voorinschrijving te werken, met maximaal 24 spelers op zes banen (zes doublettes). Dit is goed verlopen, waarbij de dinsdag- en vrijdagavond waren volgeboekt en er op de zaterdag- en zondagmiddag nog wel ruimte over was. Ongeveer de helft van de leden heeft inmiddels weer een balletje gegooid op onze buitenbanen.

Ook in de maand juni geldt het systeem van inschrijving vooraf, met nog steeds maximaal 24 spelers en ‘vol is vol’.

Het plan om per 1 juni buiten een terras te openen, inclusief verkoop van horeca-artikelen, kan helaas niet doorgaan. Ook de kantine blijft voorlopig dus nog dicht. Gelukkig is de bij de overheid ingediende aanvraag voor financiële ondersteuning goedgekeurd………

Per 1 juli is een verdere versoepeling van de coronamaatregelen voorzien. Naar verwachting mag dan de kantine weer open. Ook kunnen we het aantal spelers verhogen van 24 naar maximaal 44 per keer. Het systeem van inschrijving zal dan worden losgelaten en worden vervangen door een vrije inloop en ‘vol is vol’.

Graag roep ik de leden op om zo mogelijk weer lekker te komen spelen. Ondanks het ontbreken van een gezellige derde helft blijft het met elkaar jeu de boules spelen toch een leuk tijdverdrijf.

Met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.