Op punt! (38)

(Maandelijkse column van de voorzitter)

5 juli 2020.

Beste leden van “De Teerling”,

Na een fijne vakantie in Portugal net weer terug in Tiel, blik ik eerst even terug op de afgelopen periode. Na de herstart van het recreatief jeu de boulen op 19 mei met maximaal 24 spelers, zijn we hier tot eind juni mee door gegaan, inclusief een systeem van vooraf inschrijven. De dinsdag- en vrijdagavond waren steeds vrijwel volledig bezet, op de zaterdag- en zondagmiddag varieerde het aantal spelers nogal. In deze periode heeft iets meer dan de helft van alle leden  weer een balletje gegooid, voorwaar een mooie score. Wel gaven veel leden aan het erg jammer te vinden dat er geen ‘derde helft’ was…

In het weekend van 13 & 14 juni zijn er door een journalist van Omroep Gelderland video-opnames gemaakt van de bouwactiviteiten op onze clublocatie. De reportage werd op maandag 15 mei juni uitgezonden bij het Gelders Nieuws, zowel op de televisie als de radio.

Nu de coronamaatregelen per 1 juli vergaand versoepeld zijn is er ook bij onze vereniging weer meer ruimte voor activiteiten. Waar we tot voor kort nog uitgingen van maximaal 44 spelers geldt er nu geen limiet meer voor het maximum aantal. Ook triplette spelen is weer toegestaan. En de kantine is weer open, iets waar iedereen – en speciaal onze penningmeester- heel blij van wordt. Ook fijn voor de leden van onze klusgroep, die de tijdelijke kantine nu niet voor niets zo netjes hebben ingericht. Een compliment hiervoor is zeker op z’n plaats, chapeau!

Intussen is er door Firma van Doorn rustig doorgewerkt aan de nieuwe ontmoetingsruimte. Na het storten van de vloer zit hun werk er grotendeels op en is de klusgroep inmiddels begonnen met de afbouw van de nieuwe ruimte. Mochten er nog leden zijn die deze enthousiaste club harde werkers een handje zou willen helpen, schroom niet en meld je aan bij Cor Wiegers. Het gezegde ‘vele handen maken licht werk’ is ook hier zeker van toepassing!

Met de heropening van de kantine kon er eindelijk weer eens een feestje georganiseerd worden. Dit hebben we vrijdag 3 juli gelijk gedaan, met de overhandiging van de cheque van

€ 50.000 door het College van Regenten van de Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis aan onze vereniging. Een fantastisch gebaar, want zonder deze sponsor had de bouw van fase 2 van onze Boulodrome zeker nog de nodige tijd op zich laten wachten.

Daarnaast werd de nieuwe ruimte met een grote sleutel door Firma van Doorn casco aan ons overgedragen, in ruil voor een krat ‘pannenbier’ voor de bouwers. Onder het genot van een glaasje champagne werd er vervolgens nog gezellig nagepraat. Ook fotograaf Jan Bouwhuis van “De Tielenaar” was met video- en fotocamera aanwezig om een mooie reportage te maken.

Tot slot vraag ik aandacht voor onze uitgestelde Algemene Ledenvergadering 2020, die komende vrijdag 10 juli om 19.30 uur zal worden gehouden in onze tijdelijke kantine. Gezien het belang van deze ALV voor onze vereniging roep ik graag alle leden op aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.