Op punt! (42-2)

(Maandelijkse column van de voorzitter)

3 november 2020.

Beste leden van “De Teerling”,

Terugblikkend op de afgelopen maand begin ik natuurlijk met het trieste nieuws van het plotseling overlijden van ons trouwe lid Ada de Zwart op 8 oktober, ruim vijf maanden na het overlijden van haar partner Rinie van Hensbergen. In aanwezigheid van enkele leden van onze vereniging is Ada in besloten kring begraven. Een ieder veel sterkte gewenst bij het verwerken van dit verlies.

Op zaterdag 10 oktober is onze nieuwe ontmoetingsruimte officieel geopend. Ondanks het slechte weer en nodige beperkingen vanwege corona was het een zeer geslaagde happening. Twee leden van het bestuur van de Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis, onze hoofdsponsor, onthulden een mooie plaquette. Daarnaast kregen de aanwezige ereleden een eretableau uitgereikt en werden alle klussers alvast speciaal bedankt met applaus (een cadeau volgt op een later moment). Zowel de krant de Gelderlander als de Zakengids Tiel hebben uitgebreid verslag gedaan van de opening. En Jan Bouwhuis van ‘De Tielenaar’ heeft wederom een prachtige reportage gemaakt.

Helaas zijn alle sportkantines voorlopig nog verplicht gesloten en kunnen we nog geen gebruik maken van onze ontmoetingsruimte. De klussers zijn nu bezig de laatste puntjes op de i te zetten. Zodra het kan zullen we met alle leden op gepaste wijze de nieuwe ruimte inwijden.

Met het leegmaken van de nieuwe speelhal voor de opening was ook het moment gekomen om weer binnen te gaan spelen. Diverse leden vonden dit fijn, terwijl anderen toch liever zo lang mogelijk buiten bleven spelen.

In de loop van oktober werden de coronamaatregelen verder verscherpt: mochten er eerst maximaal zes spelers op een baan, vanaf 15 oktober werd dat maximaal vier per baan.

Door met twee opeenvolgende tijdblokken van 1,5 uur te werken konden toch 24 spelers per speeldag geaccommodeerd worden. Inmiddels zijn ook in de oude speelhal twee banen beschikbaar, zodat er nu 20 spelers tegelijk kunnen spelen, dus in totaal 40 per speeldag. Het al ingevoerde systeem van voorinschrijving blijft voorlopig van kracht.

Dit is momenteel het maximaal haalbare wat we onze leden kunnen bieden. En nu maar hopen dat de coronamaatregelen niet nog strenger worden …

Intussen heeft de NJBB besloten om het NPC seizoen 2020-2021 definitief te schrappen. Ook diverse andere activiteiten (toernooien, kampioenschappen etc.) zijn allemaal afgelast.

Tenslotte wil ik melden dat ook enkele leden van “De Teerling” in de afgelopen tijd corona hebben opgelopen. Sommige zijn inmiddels hersteld, anderen zitten nog thuis in quarantaine.

Blijf gezond,

met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.