Op punt (73) juni 2023

(Maandelijkse column van de voorzitter)

3 juni 2023

Beste leden van “De Teerling”,

Graag wil ik deze column beginnen met het -nogmaals- bedanken van alle leden, die een bijdrage hebben geleverd aan de mooie sauna bon, die ik tijdens de laatste algemene ledenvergadering mocht ontvangen. Greet en ik hebben twee heerlijke dagen gehad in Thermen Bussloo.

Na de drukte van april stonden er in mei aanmerkelijk minder jeu de boules activiteiten op de kalender. Ook aan het aantal spelers op de diverse momenten is te merken dat we al in de relatief rustige zomerperiode zijn aanbeland. Zo is het gemiddelde aantal aanwezigen op dinsdagavond structureel gezakt tot ca. 20 mensen. En de Franse middag van 21 mei hebben we zelfs afgelast wegens gebrek aan belangstelling (er stonden slechts zeven namen op de inschrijflijst). Het Kronentoernooi van 31 mei was gelukkig met 29 deelnemers wel goed bezet.

Ook weten steeds meer organisaties ons te vinden voor het houden van een personeelsfeestje, een informele bijeenkomst of het vieren van een verjaardag. Mochten er leden zijn die het leuk vinden om als vrijwilliger mee te helpen bij deze zogenaamde gastevenementen, meld je dan aan bij het bestuur.

Wat onze onderafdelingen betreft, handboogschutterij ‘Allez Tirez’ heeft op maandag 22 mei de laatste schietavond voor de zomerstop gehouden. Het ledental is intussen spectaculair gegroeid, van 12 naar 38 leden, een fantastisch resultaat!

En ook ‘Het Schilderatelier’ heeft een nieuw lid geworven, waarmee de doorstart een feit is. Beide afdelingen zullen hun activiteiten in september hervatten.

Ons eigen ledenbestand kent in 2023 een gestage groei, sinds 1 januari zijn al zeven nieuwe leden binnen gekomen. De laatste twee, Wim Lubbinge en Kees Kraaijeveld, heet ik graag nogmaals van harte welkom bij de Teerling.

Minder positief is de respons op de oproep voor de vulling van de vacature van wedstrijdsecretaris (WS) en/of lid van de wedstrijdcommissie. Hierbij doe ik nogmaals een dringend beroep op de leden. Een vijfde bestuurslid is absoluut geen luxe voor onze vereniging!

Tenslotte wijs ik nog graag op de inschrijflijst voor de Tropical Evening op vrijdag 23 juni.

Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar, dus meld je aan en kom vooral naar deze ongetwijfeld gezellige avond.

Met vriendelijke jeu de boulesgroet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.