Op punt (72) mei 2023

(Maandelijkse column van de voorzitter)

4 mei 2023

Beste leden van “De Teerling”,

De terugblik naar april begin ik natuurlijk met het memoreren van het overlijden van ons oudste erelid, Jan van den Heuvel, op 12 april. Jan is 99 jaar geworden. Met het heengaan van Jan verliest de Teerling een trouw lid en een markante persoonlijkheid, die zich altijd met veel energie heeft ingezet voor de club. Allen veel sterkte gewenst bij het verwerken van dit verlies.

Op dinsdag 4 april was de laatste speelavond van onze Interne Wintercompetitie, met aansluitend de prijsuitreiking. Bij de dames werd Bianca Vink na een spannende strijd clubkampioen, bij de heren was dit -voor de vierde opeenvolgende keer- Arjan de Jongh.

De drie daaropvolgende dinsdagavonden werd het Koppeltoernooi gespeeld, waarbij twaalf vaste koppels streden voor de prijzen.

De laatste wedstrijddag van de Nationale Petanque Competitie (NPC) was zaterdag 15 april.

In de 5e Divisie is Team 1 in de poule geëindigd op de zesde plaats, in een andere poule werd Team 2 vijfde in het eindklassement.

In de 6e Divisie eindigde Team 3 in hun poule op de zevende plaats.

Voor het NPC-seizoen 2023-2024 hebben Team 1 en Team 2 zich inmiddels gemeld. Bij Team 3 zijn drie leden gestopt, waaronder de teamleider. Hierdoor is het voortbestaan van dit team op losse schroeven komen te staan. Hierbij doe ik een dringende oproep voor een nieuwe teamleider, belangstellenden worden verzocht dit uiterlijk 15 mei bij het bestuur kenbaar te maken.

Verder kende april een opnieuw druk bezocht Kronentoernooi, op 26 april waren er 38 deelnemers. En op zaterdag 29 april werd voor het eerst het Tiels Voorjaarstoernooi georganiseerd. Hieraan namen uiteindelijk slechts 12 teams deel, afkomstig van drie verschillende verenigingen. Drie teams van Amicale Cuijk gingen er met de prijzen vandoor.

Traditioneel was de Teerling ook dit jaar gastlocatie voor de Koningsspelen. Op vrijdag 14 april bezochten ca. 135 kinderen van de groepen 5/6 van de Brede School Tiel-Oost onze locatie. Onder begeleiding van acht vrijwilligers van onze vereniging werd er enthousiast gespeeld op de buitenbanen, genietend van één van de weinige zonnige dagen van dit te koude voorjaar.

Tenslotte benoem ik nog even de komende activiteiten, zijnde de Franse middag op zondag 21 mei, het Kronentoernooi op woensdag 31 mei en de Tropical Evening op vrijdag 23 juni.

Graag tot ziens weer op de club.

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.