Op punt (74) juli 2023

(Maandelijkse column van de voorzitter)

2 juli 2023

Beste leden van “De Teerling”,

Deze column begint met een verdrietig bericht. Op 24 juni ontving het bestuur een e-mail van Irma van Wijngaarden-Elzing, waarin zij berichtte dat haar vader Herman Elzing op 11 juni is overleden. Herman was ongeneeslijk ziek en kon al langere tijd niet meer komen jeu de boulen. Herman is 92 jaar geworden. Allen veel sterkte gewenst met het verwerken van dit verlies.

Wat de jeu de boules activiteiten van afgelopen maand betreft vormde de Tropical Evening van vrijdag 23 juni natuurlijk het hoogtepunt. Maar liefst 44 deelnemers genoten op het mooi versierde terras van een gezellige sfeer en een heerlijke BBQ. Ook het weer zat zeker mee en paste prima bij deze avond. Een extra woord van dank aan de vrijwilligers die deze avond hebben georganiseerd, met name Katja, Martijn, Ed B., Ruben en Irma, top gedaan. En als klap op de vuurpijl nog een leuke foto op de voorpagina van Het Kontakt, weer een mooie promotie voor de Teerling.

Het enige andere toernooi in juni was het Kronentoernooi op de 28e, dit was met 30 spelers prima bezet.

Terug op de kalender in Tiel deze zomer is de Zomerschool voor senioren. En net als bij de laatste editie in 2019 doet de Teerling ook nu weer mee. In de periode van 17 juli tot 17 augustus verzorgen wij op vijf achtereenvolgende dinsdagmiddagen een workshop jeu de boules.

Ook onze afdeling handboogschutterij ‘Allez Tirez’ staat op de rol, zij verzorgen op vier donderdagmiddagen een workshop handboogschieten.

En ons Schilderatelier gaat zich presenteren met een informatiestandje.

Graag doe ik een beroep op onze leden om deze informatie zoveel mogelijk te verspreiden onder familie, buren, vrienden en kennissen. We hopen hiermee voldoende belangstelling te krijgen en mogelijk levert het een aantal nieuwe leden op. 

Vanwege de zomerperiode is ons eerstvolgende toernooi de Franse middag op zondag 20 augustus, kort daarop gevolgd door ons jaarlijkse Flipje toernooi op zaterdag 2 september.

Digitaal inschrijven via ‘On Tip’ is al mogelijk.

Zoals gebruikelijk blijft onze vereniging ook in de zomer gewoon open. Dus alle mensen die niet op vakantie gaan kunnen gewoon gezellig een balletje komen gooien.

Tenslotte wens ik alle leden en hun dierbaren een fijne zomerperiode toe.

Met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.