Op punt! (29)

(Maandelijkse column van de voorzitter)

1 oktober 2019.

Beste leden van “De Teerling”,

Het is 1 oktober en met het herfstachtige weer is het goed dat we nu weer binnen gaan spelen. Terug kijkend op de jeu de boules activiteiten van de afgelopen periode begin ik met ons Flipje doublettoernooi van 31 augustus. Met een wat kleiner deelnemersveld dan vorig jaar (toen 23, nu 19 teams) en met een verrassende winnaar, namelijk ‘ons eigen duo’ Agathe Leenders & Misha Warrink. Uit handen van Flipje ontvingen zij  hun welverdiende eerste prijs in de vorm van een mooi cadeaupakket.

Al op 21 september, een week eerder dan normaal, begon het NPC seizoen 2019-2020. Dit jaar spelen we met vier teams van “De Teerling” in diverse divisies. Niet alle teams waren even succesvol in deze eerste ronde, maar de competitie duurt gelukkig nog lang.

Het Kronentoernooi van 25 september telde 38 deelnemers. Het weer hield niet echt over, reden waarom een aantal partijen binnen werden gespeeld.

En in plaats van een Franse middag was er op 29 september voor onze eigen leden het doublet mix (man/vrouw) toernooi. Een naar mijn mening (te) bescheiden opkomst met slechts 14 teams. Gelukkig werd er hard gestreden en was het zeker wel een gezellig toernooi. Ik doe graag een oproep aan de leden om zich zo mogelijk wat vaker op onze jeu de boules toernooien te laten zien, dit zijn immers onze kernactiviteiten!

September was ook een maand voor promotie van onze vereniging. Op woensdagmiddag de 25e waren we met een ‘standje’ aanwezig bij de beweegmarkt voor senioren in het wijkcentrum Westroyen. Er was redelijk wat belangstelling en we hebben velen een folder van “De Teerling” aangereikt.

In het kader van de Nationale Sportweek werd in het centrum van Tiel op zaterdag 28 september een sportpromotiedag georganiseerd. Net als bij Tiel Pakt Uit afgelopen april, hadden we ons ‘mobiele’ jeu de boules baan uitgelegd op de Groenmarkt. Vermoedelijk door een combinatie van factoren (al het derde weekend achtereen activiteiten in de stad, het voorspelde slechte weer en een ongelukkige locatie op het achterste gedeelte van de Groenmarkt) was het aantal belangstellenden zeer gering. Graag wil ik Kees, Hans en Ruben nogmaals hartelijk danken voor het verzorgen van de baan.

En, eveneens op 28 september, waren we uitgenodigd door het bestuur van speeltuin de Klauterclub in Geldermalsen om, na de opening door de wethouder, een demonstratiepartij jeu de boules te komen geven op hun nieuwe baan midden in de speeltuin.

Als laatste wil ik melden dat we nog steeds in afwachting zijn van de beslissing van het ministerie van VWS op onze subsidie-aanvraag voor de bouw van de volgende fase(s) van ons Boulodrome. Hopelijk in mijn volgende column meer hierover.

Met vriendelijk groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.