Op punt! (40)

(Maandelijkse column van de voorzitter)

3 september 2020.

Beste leden van “De Teerling”,

De afgelopen maand hebben we een lange periode met zeer warm weer meegemaakt. Zelfs zodanig dat we het boulen twee keer hebben afgelast, omdat het niet verantwoord was in die hitte te spelen. Op 26 augustus stond voor het eerst sinds corona weer een Kronentoernooi op de kalender. Mede door het regenachtige weer waren er slechts 24 deelnemers (in februari 40!), die echter toch een leuke middag hebben gehad.  Dat het weer voor velen een belangrijke factor is bleek gisteren wel, toen er onder een  stralende zon op een gewone woensdagmiddag 35 spelers waren …

Met september op de kalender komt ook de start van het nieuwe NPC seizoen dichterbij, de eerste speeldag is gepland op 19 september. Om deze competitie daadwerkelijk te kunnen spelen heeft de bond een aantal tijdelijk versoepelende maatregelen op de NPC afgekondigd, te lezen op de NJBB website. Ons verzoek om op 19 september geen thuiswedstrijden te spelen is door de NPC commissie gehonoreerd. Het wedstrijdschema voor onze drie deelnemende teams is inmiddels aan de teamleiders gestuurd en dit zal binnenkort ook op het informatiebord in de kantine worden opgehangen.

Het wedstrijdschema voor onze beide teams aan de WDC (Winter Doublette Competitie) is nog niet bekend.

Wat de speelactiviteiten voor de komende periode betreft, naast de wekelijkse reguliere speelmomenten zal op 23 september weer een Kronentoernooi plaats vinden. Op 10 oktober het jaarlijkse Flipje toernooi (doublette), waarvoor de inschrijving binnenkort start.

De eerste speeldatum van onze Interne Wintercompetitie is verschoven naar 13 oktober, tot die tijd loopt op dinsdagavond de huidige zomercompetitie gewoon door.

De afbouw van de nieuwe ontmoetingsruimte is in de laatste fase gekomen. Nu een groot  gedeelte van het schilderwerk voltooid is, kunnen de diverse ruimtes verder worden afgewerkt en ingericht. Begin oktober zal de vloer gelegd worden, daarna wordt de inrichting voltooid. Buiten gaat Liander in de week van 14-18 september de definitieve leidingen leggen, waarna het terras opnieuw zal worden bestraat.  Er is dus nog veel te doen voor de officiële opening op 10 oktober. Zo nodig zal een extra beroep op de leden gedaan worden om een steentje bij te dragen.

Tot slot nog een tip: noteer alvast 10 oktober in de agenda, als deelnemer aan het Flipje toernooi of gewoon als belangstellend lid bij de opening van onze nieuwe ontmoetingsruimte.

Ik reken op jullie aanwezigheid.

Met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.