Op punt! (43)

(Maandelijkse column van de voorzitter)

1 december 2020.

Beste leden van “De Teerling”,

Het goede nieuws is dat, voor zover mij bekend, de leden die besmet waren met corona  inmiddels gelukkig allen hiervan weer hersteld zijn. Enkele van hen hebben ook het jeu de boulen inmiddels weer opgepakt.

Na een periode van binnen spelen werden we begin november opnieuw met tijdelijk strengere beperkingen geconfronteerd, waarbij maximaal maar twee spelers per baan waren toegestaan.  Hierop heeft het bestuur besloten voor twee weken te stoppen met boulen. Gelukkig werden de extra maatregelen daarna weer opgeheven en konden we vanaf 20 november weer met maximaal vier spelers per baan spelen. Direct kwamen er alweer de nodige leden opdagen en afgelopen woensdag waren er zelfs meer dan dertig spelers, waarvan een groot aantal koos voor het spelen onder een -waterig- zonnetje op de buitenbanen.

Vooralsnog is het onduidelijk wanneer we weer toernooien en andere activiteiten kunnen organiseren. De plannen hiervoor liggen klaar en kunnen zo worden opgepakt. Ook is de Activiteitenkalender 2021 gereed en inmiddels op de website geplaatst. Hiervoor geldt natuurlijk ook: “ alles onder voorbehoud van corona”.

De resterende werkzaamheden aan de nieuwe ontmoetingsruimte zijn intussen vrijwel afgerond.  Momenteel wordt flink getimmerd aan een nieuwe wedstrijdbalie. Na de installatie daarvan  kunnen de nodige spullen uit de tijdelijke kantine verplaatst worden. Daarna zal de oude hal leeggeruimd worden. En als het weer het toelaat zal als laatste activiteit het nieuwe buitenterras worden aangelegd. En nu maar hopen dat we heel binnenkort onze nieuwe ruimte mogen gaan gebruiken…

Dan even iets over geld. Het goede nieuws is, dat ook onze tweede aanvraag voor financiële steun bij de overheid  is toegewezen. Hiermee kon de penningmeester €1.500 bijschrijven op de rekening van “De Teerling”,  een mooie meevaller voor onze vereniging in deze lastige tijd.

Het minder goede nieuws is, dat er nog een aanzienlijk aantal leden heeft verzuimd om tijdig (voor 1 december) de contributie voor 2021 over te maken. Graag roep ik iedereen die dit betreft op, om de betaling alsnog zo spoedig mogelijk in orde te maken. 

Tenslotte wil ik nog melden, dat vanaf 1 december het dragen van een mondkapje binnen in ons clubhuis verplicht is, alleen niet tijdens het boulen. Mijn advies is om deze verplichting serieus te nemen, controle door Tielse BOA’s  is zeker te verwachten!

Blijf gezond en graag weer tot ziens op de club,

met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.