Op punt! (44)

(Maandelijkse column van de voorzitter)

1 januari 2021

Beste leden van “De Teerling”,

Met 1 januari 2021 op de kalender wens ik alle leden en hun dierbaren het allerbeste voor dit nieuwe jaar. En vooral veel gezondheid, als basis voor (meer) geluk.

Wat een apart begin van dit nieuwe jaar: geen gezellige nieuwjaarsbijeenkomst met bubbels en oliebollen in onze prachtige ontmoetingsruimte en voorlopig ook nog geen jeu de boules spelen. Hopelijk wordt tijdens de persconferentie van de regering op 12 januari duidelijk wanneer we weer met onze activiteiten kunnen gaan beginnen.

Bij de start van een nieuw kalenderjaar hoort natuurlijk een terugblik naar afgelopen jaar.

En 2020 begon uitstekend, tot medio maart werden alle activiteiten goed bezocht en liepen de diverse competities naar verwachting. Toen kwam de eerste ‘intelligente’ lockdown en ging de vereniging op slot. De rest van het jaar stond in het teken van door de overheid opgelegde en telkens wisselende beperkingen aangaande onze activiteiten.

Gelukkig kon de realisatie van fase 2 van ons Boulodrome, de bouw van de nieuwe ontmoetingsruimte, wel doorgaan. Met “bloed, zweet en tranen” hebben onze klushelden een fantastische prestatie geleverd, chapeau!

Vanwege de coronamaatregelen was er op 10 oktober een kleinschalige officiële opening. Ook  

hebben we de nieuwe ruimte nog niet in gebruik kunnen nemen. Hopelijk kan dit binnenkort en kunnen we de nieuwe ontmoetingsruimte met alle leden op gepaste wijze inwijden.

En dit is een mooi bruggetje naar de toekomst. Hoe gaat het jaar verder verlopen? Op dit moment valt dit eigenlijk niet te voorspellen, alles hangt af van de verdere ontwikkeling van de coronapandemie en de daarbij behorende beperkingen.

Wat wel zeker is , is dat we er, ondanks corona, in geslaagd zijn ons ledental op peil te houden: we beginnen dus opnieuw met ongeveer honderd leden!

Ook zeker is, dat onze vereniging, ondanks de nieuwbouw en corona, op dit moment financieel nog redelijk gezond is.

En de laatste zekerheid is, dat de activiteitenkalender 2021 goed gevuld is met een scala aan activiteiten en we er helemaal klaar voor zijn om te beginnen.

Kortom: nog even doorbijten en dan kunnen we weer helemaal los. Ik hoop binnenkort hierover met nadere mededelingen te kunnen komen.

Blijf gezond en hopelijk tot snel weer op de club,

met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.