Op punt! (47)

(Maandelijkse column van de voorzitter)

1 april 2021

Beste leden van “De Teerling”,

Terug kijkend naar afgelopen maand begin ik met het overlijden van onze donateur/oud-lid Gijs de Bruin. Gijs, die vanwege een verslechterende gezondheid vanaf begin januari niet meer thuis woonde, is vrijdag 27 maart in aanwezigheid van zijn vrouw Trudy vredig ingeslapen.

We wensen allen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Dan de coronamaatregelen. Op 8 maart kondigde de regering aan dat volwassenen vanaf 16 april weer met maximaal vier personen buiten mochten sporten. Hierop hebben we direct besloten om vanaf die datum weer te gaan jeu de boulen op onze buitenbanen. De eerste paar keren was er nog niet veel animo, maar dat lag waarschijnlijk vooral aan het koude en soms natte weer. Want toen het woensdag 24 maart wel mooi weer was kwamen zelfs 34 leden een balletje gooien!

Nu de sportkantines nog steeds niet open mogen heeft het bestuur besloten om vanaf 31 maart te starten met een ‘drankje2go’ service: bij de ingang van de ontmoetingsruimte kan een consumptie afgehaald worden, om die vervolgens buiten te nuttigen.

Deze opzet bleek die eerste dag gelijk een schot in de roos: het was de 31e heerlijk weer en er werd door de maar liefst 36 spelers gretig gebruik gemaakt van de ‘drankje2go’ service. En dit zorgde niet alleen voor een tevreden kantinecommissie, ook heerste er weer de vertrouwde gezellige en ontspannen sfeer op het buitenterrein.  

We hopen dat binnenkort het terras officieel open mag, maar tot die tijd wordt iedereen gevraagd zoveel mogelijk te spreiden. Ook blijft de 1,5 meter regel onverkort van toepassing.

Intussen wordt er buiten bij het clubgebouw weer flink geklust: zo is eerst veel afval en restmateriaal afgevoerd  en wordt er nu gewerkt aan het uitbreiden van het terras.

Nadat ook de laatste overtollige apparatuur en alle oude tafels zijn verkocht is de oude speelhal leeg en weer als zodanig te gebruiken.

Binnen is de ontmoetingsruimte opgesierd met een fraaie wandschildering en is een prachtige geluidsinstallatie opgehangen. De hoogste tijd voor een leuk inwijdingsfeest!

Tenslotte wil ik melden dat onze ledenactie “HELP DE TEERLING DE CORONAWINTER DOOR” intussen meer dan €3.500 heeft opgebracht! Een fantastisch resultaat, nogmaals dank aan alle gulle gevers.

Tot zover deze column. Blijf gezond en hopelijk tot snel weer op de club,

met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.