Op punt! (49)

(Maandelijkse column van de voorzitter)

1 juni 2021

Beste leden van “De Teerling”,

Ook afgelopen maand wisselden lief en leed elkaar bij onze vereniging voortdurend af.

Op 10 mei verloren we geheel onverwacht ons gewaardeerd lid Cor van Kuik aan fataal hartfalen. Bij de uitvaartplechtigheid, een week later, was een aanzienlijk aantal Teerlingers aanwezig om Cor de laatste eer te bewijzen.

Gisteren (en voor sommigen eergisteren) bereikte ons het droevige nieuws dat onze actieve vrijwilliger Kees van Kats zelf uit het leven is gestapt.

Iedereen veel sterkte gewenst met het verwerken van dit plotselinge en dubbele verlies.

Maar gisteren, maandag 31 mei, bereikte Jan van den Heuvel, ons oudste- en tevens erelid, de gedenkwaardige leeftijd van 98 jaar. Enkele bestuursleden hebben Jan thuis de felicitaties namens de vereniging overgebracht. Op woensdagmiddag 9 juni trakteert Jan alle leden graag op een drankje en een hapje. Bij goed weer buiten op het terras en bij slecht weer binnen, in onze nieuwe ontmoetingsruimte.

En zo zijn we gelijk bij de laatste corona-ontwikkelingen. Met de afgelopen vrijdag aangekondigde versoepelingen wordt opnieuw een deel van de beperkende maatregelen opgeheven: zo mogen sportkantines vanaf 5 juni weer open en ook is binnen sporten in groepen voor volwassenen weer toegestaan. Met slecht weer kunnen we dus weer uitwijken naar binnen, ook voor doublette- en triplette partijen.  

Dan kort een aantal andere bijzonderheden van afgelopen maand. Slechts weinig leden zullen stil gestaan hebben bij de verjaardag van “De Teerling”, op 22 mei bestond de vereniging precies 34 jaar… Volgend jaar zullen we echter wel gepast aandacht besteden aan ons 35 jarig bestaan, goeie tips voor de viering hiervan zijn altijd welkom.

Na een mededeling van de NJBB Afdeling Midden dat het weer toegestaan was om toernooien met alleen eigen leden te organiseren hebben we direct actie genomen: voor het eerst sinds september vorig jaar is er op woensdag 26 mei weer een Kronentoernooi gehouden! Leden die vanwege de voorspellingen van slecht weer thuis waren gebleven kregen ongelijk, de hele middag was het droog en vaak zonnig. Met 29 deelnemers waren de buitenbanen goed bezet en iedereen had het duidelijk naar de zin.

Vrijdag 28 mei was weer de jaarlijkse vrijwilligersactie NL-Doet. Ook onze vereniging doet trouw hieraan mee. Een 15-tal leden heeft zich nuttig gemaakt met het uitvoeren van diverse schoonmaak- en andere klussen. Ook de nieuwe ontmoetingsruimte ziet er weer spik-en-span uit. Vanaf 6 juni gaan we deze ruimte daadwerkelijk gebruiken en stoppen we met de “coffee2go” verkoop.

Tenslotte vraag ik alvast aandacht voor onze uitgestelde jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Deze zal gehouden worden op vrijdag 2 juli om 19.30 uur in ons clubhuis.

De agenda en andere benodigde stukken zullen tijdig aan de leden worden gestuurd.

Na afloop van de vergadering zullen we op feestelijk wijze de nieuwe ontmoetingsruimte officieel in gebruik nemen. Daarom hierbij een oproep aan alle leden om zoveel mogelijk aanwezig te zijn.  

Met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.