Op punt (62) juli 2022

(Maandelijkse column van de voorzitter)

5 juli 2022

Beste leden van “De Teerling”,

Het is gelukt! De financiering voor de casco bouw van onze tweede speelhal is -eindelijk- rond. Nadat op 7 juni de Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis Tiel had ingestemd met ons verzoek tot cofinanciering, lag de finale beslissing bij onze leden.

De speciaal hiervoor bijeengeroepen extra algemene ledenvergadering van 10 juni werd drukbezocht. Er waren 48 leden aanwezig en 16 leden hadden een machtiging afgegeven. Nadat het bestuur het bouwplan, inclusief financiering, had gepresenteerd werd er gestemd. Tot vreugde van het bestuur werd het voorstel unaniem aangenomen.

Het groene licht voor de nieuwbouw heeft aardig wat publiciteit opgeleverd in de lokale en regionale pers. Nu maar hopen dat de inmiddels opgestarte crowdfunding actie het voor de inrichting benodigde geld gaat opbrengen…

Op vrijdag 24 juni begon Piet v.d. Berg met de sloop van de oude hal. Aan het einde van de maandagmiddag was de klus geklaard en dinsdagmiddag werd het terrein schoon opgeleverd.

Firma van Doorn is zodanig druk, dat de nieuwbouw waarschijnlijk pas na de bouwvak zal beginnen (dus vanaf 15 augustus).

Gelukkig is er ook nog tijd voor onze corebusiness, jeu de boules spelen. Hoogtepunt van de afgelopen maand was natuurlijk de Tropical Evening op vrijdag 24 juni. Bedoeld als vervanger van het vanwege corona afgelaste Kouwe klauwen toernooi van eind januari, bleek dit een schot in de roos. Er waren maar liefst 48 deelnemers, waarvan velen in prachtige tropische kledij. De leuke aankleding van het terras en de tropische muziek zorgden voor een heerlijke sfeer. Ook de catering was fantastisch verzorgd, dit werd ons aangeboden door Misha Warrink en Pieter Happé, waarvoor nogmaals hartelijk dank. Gezien alle enthousiaste reacties heeft het bestuur besloten dit evenement ook volgend jaar op de kalender te zetten.

En op woensdag 29 juni werd weer het maandelijkse Kronentoernooi gespeeld. Met 39 spelers een prima bezetting.

Onze eerstvolgende toernooien zijn de Franse middag (21 augustus), het Kronentoernooi (24 augustus) en ons jaarlijkse Flipje toernooi op zaterdag 27 augustus.

Tenslotte wil ik nog graag de Europese kampioenschappen Pétanque onder de aandacht brengen. Deze worden gehouden op de Parade in Den Bosch in de periode 13-17 juli. Alle dagen behalve zondag zijn de wedstrijden gratis te bezoeken. Voor de wedstrijden van zondag dient betaald te worden (€15,00 per ticket). Deze kampioenschappen zijn een unieke gelegenheid om spelers van het hoogste Europese niveau te zien boulen, een aanrader dus!

Met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.