Op punt (63) augustus 2022

(Maandelijkse column van de voorzitter)

2 augustus 2022

Beste leden van “De Teerling”,

Na een drukke en spannende maand juni zijn we bij “De Teerling” in een wat rustigere zomerperiode terecht gekomen. Tot medio augustus geen toernooien, competities of andere speciale activiteiten. En zoals verwacht kan firma van Doorn pas na de bouwvak beginnen aan de bouw van de nieuwe speelhal.

Enkele weken geleden zijn we gestart met onze crowdfunding actie. Hiermee hopen we voldoende geld op te halen voor de afbouw en inrichting van de tweede speelhal. Hoewel er al enkele aanmeldingen binnen zijn loopt het nog niet storm. Daarom heeft het bestuur besloten aan alle leden persoonlijk de crowdfunding brief te sturen. In eerste instantie om deze door te sturen naar familie, vrienden, buren, relaties etc., natuurlijk met het verzoek tot deelname aan deze actie. En daarnaast hopen we dat leden die zelf nog geen bijdrage hebben gestort dit alsnog gaan doen. Elk bedrag, groot of klein, wordt zeer op prijs gesteld.

Net zoals veel andere verenigingen proberen ook wij op allerlei manieren nieuwe leden te werven. Bijvoorbeeld door zo vaak mogelijk de publiciteit te zoeken, door mensen van buiten uit te nodigen voor de maandelijkse Franse middag, door het organiseren van workshops etc. Daarnaast is het belangrijk om de huidige leden te behouden voor de club. En met name om net binnen gekomen leden zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen binnen onze vereniging. Helaas heb ik de afgelopen periode signalen opgevangen die daaraan geen bijdrage leveren. Met name het feit dat tegen sommige nieuwe leden is gezegd “dat ze beter op dinsdagavond niet kunnen komen omdat het spelniveau voor hen te hoog is” is absoluut een verkeerde opmerking. Hierbij wil ik een dringende oproep doen aan ervaren leden (wie de schoen past trekke hem aan) om onmiddellijk te stoppen met dit soort opmerkingen. Laten we al onze leden koesteren en iedereen de gelegenheid bieden om zoveel mogelijk te komen spelen, dus ook op de dinsdagavond!   

Dan even een korte vooruitblik. Op zondag 21 augustus is er weer een Franse middag en op woensdag 24 augustus het maandelijkse Kronentoernooi. En dit jaar wordt op zaterdag 27 augustus ons traditionele Flipje petanque promotie toernooi (doublette) gehouden. Inschrijving (bij voorkeur) online via de On-tip toernooikalender, anders per e-mail mail@deteerling.nl of op de deelnemerslijst op het informatiebord in het clubhuis. Vanwege de geplande bouwwerkzaamheden is het maximumaantal deelnemende duo’s gelimiteerd tot 22. Dus schrijf snel in, vol is vol!

Tenslotte wens ik iedereen een fijne voortzetting van een -tot nu- prima zomer toe.

Met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.