Op punt (64) september 2022

(Maandelijkse column van de voorzitter)

1 september 2022

Beste leden van “De Teerling”,

Na drie prachtige zomermaanden is ook de maand september begonnen met warm en zonnig zomerweer. Na een korte onderbreking stonden medio augustus weer onze eerste toernooien op de kalender. De opkomst viel ietwat tegen, waarschijnlijk vanwege vakanties en het voor sommigen toch (veel) te hoge temperaturen. De Franse middag van 21 augustus trok 32 deelnemers, waarvan bijna de helft niet-leden! Het Kronentoernooi op de 24e telde 26 spelers.

Voor ons traditionele Flipje petanque promotietoernooi op zaterdag 27 augustus hadden zich 15 doubletteams ingeschreven, waarvan drie van buiten De Teerling. Deze vierde jaargang werd na een spannende strijd gewonnen door Bernard & Ingmar Klaassen uit Apeldoorn, Greet & ik waren tweede en de derde plaats was voor Gerard Vliek & Joop van Maanen.

Deze maand gaat ook de Nationale Petanque Competitie (NPC) weer van start. Hieraan doen drie teams van onze vereniging mee, waarvan twee in de vijfde divisie en één in de zesde divisie. De wedstrijden zijn op zaterdag om de veertien dagen, de eerste speeldag is op 17 september. Vanwege ons nu nog beperkte aantal binnenbanen wordt er tot medio december op onze locatie slechts één thuiswedstrijd per speeldag gespeeld. Voor het complete speelschema zie www.nlpetanque.nl

Wat de nieuwe speelhal betreft, firma van Doorn heeft aangegeven dat zij vanaf maandag 5 september gaan beginnen met de eerste werkzaamheden. Gezien de ervaring met de vorige hal is de verwachting dat het ongeveer zes weken zal duren voordat de hal casco aan ons kan worden opgeleverd. Daarna is het aan onze vrijwilligers, opnieuw onder leiding van bouwcoördinator Cor Wiegers, om de afbouw en inrichting te verzorgen. Het streven is om de nieuwe hal uiterlijk per 1 december in gebruik te kunnen nemen. Hierbij roep ik onze leden op om zich, indien mogelijk, alvast als vrijwilliger aan te melden bij Cor of bij iemand van het bestuur. Vele handen maken licht werk!

Tenslotte wil ik leden met een RABO-rekening nog even herinneren aan de RABO Club Support Actie 2022. Afgelopen jaren heeft deze actie onze vereniging telkens een mooi bedrag opgeleverd. En ook dit jaar is het weer mogelijk om op “De Teerling” te stemmen, de stemperiode is van 5 tot 27 september. De penningmeester rekent op jullie!

Tot zover deze column, graag tot ziens op onze vereniging.

Met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.