Op punt (79) december 2023

(Maandelijkse column van de voorzitter)

4 december 2023

Beste leden van de Teerling,

Met december op de kalender is dit mijn laatste column van 2023. En vooruitlopende op het jaarverslag kan ik alvast melden dat 2023 voor onze vereniging in velerlei opzichten als ‘jubeljaar’ de boeken in zal gaan. Zo werd op 10 februari onze nieuwe Boulodrome officieel geopend, was er de stormachtige introductie van handboogschutterij “Allez Tirez” en maakte onze andere onderafdeling “Het Schilderatelier” een succesvolle doorstart.

De verdere verbetering van de Boulodrome gaat intussen gestaag door. Buiten wordt door onze vrijwilligers hard gewerkt aan de voltooiing van de opslagruimte en de nieuwe fietsenstalling. Binnen is de technische installatie van de verwarming aangepast, zodat er nu in alle ruimtes voldoende capaciteit is om de temperatuur snel op de ingestelde waarde te krijgen. Ook is de oude stereo vervangen door een beter exemplaar, gekregen van een gulle gever. In het herentoilet is, na lang aandringen van onze kant, de door firma Schoots initieel stiekem geleverde ‘tweedehands’ radiator gratis vervangen door een nieuw exemplaar.

En tenslotte is afgelopen maand in de bar de mogelijkheid tot pinbetaling ingevoerd.

November kende natuurlijk ook weer de nodige extra jeu de boules activiteiten. Zo was er weer een Franse middag op 19 november met 39 deelnemers, die genoten van de gezellige sfeer en de uitstekende catering van Mary (waarvoor nogmaals dank).

Op vrijdagavond 24 november werd in onze Boulodrome door de NJBB/District-Midden het  toernooi om de Captains Cup gehouden. Dit toernooi is speciaal voor bestuurders van alle verenigingen uit het District-Midden, aangevuld met het districtsbestuur en het landelijke bondsbestuur. Het werd een gezellig toernooi met ca. 40 deelnemers, waarbij het team van Les Cailloux uit Zeist uiteindelijk met de cup naar huis ging.

Ons Sinterklaastoernooi van dinsdag 28 november telde 29 spelers, die na afloop allen een heerlijke speculaaspop mee mochten nemen. Ook het Kronentoernooi op 29 november was met 36 deelnemers weer prima bezet.

Deze maand staan nog het Kerst Kronentoernooi (woensdag de 13e) en de Kerst Franse middag op zondag 17 december op de kalender.

Nu we bijna aan het eind van 2023 zijn wil ik graag alle leden van onze vereniging bedanken voor hun bijdrage dit jaar. Voor de aanwezigheid bij het jeu de boulen, handboogschieten of tekenen en schilderen. En voor al het vrijwilligerswerk, in welke vorm dan ook. Maar vooral ook voor het creëren van de gezellige sfeer op de club. Ook wat dat betreft was 2023 een topjaar!

Tenslotte wens ik alle leden en hun dierbaren alvast Prettige Kerstdagen en een Gezond en Gelukkig 2024 toe.

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.