Op punt (78) november 2023

(Maandelijkse column van de voorzitter)

2 november 2023

Beste leden van de Teerling,

Voor Greet en mij is de maand oktober letterlijk omgevlogen: op 7 oktober vertrokken we voor onze reis naar het Zuid-Amerikaans land Ecuador. En na een fantastische reis zijn we afgelopen maandag weer op Schiphol geland.

Het verenigingsleven bij de Teerling is intussen natuurlijk gewoon doorgegaan. Zo was er op 15 oktober voor het eerst het Oktoberfest. Ondanks dat het aantal inschrijvingen in eerste instantie wat achterbleef hebben uiteindelijk toch bijna 40 aanwezigen een hele gezellige happening gehad. Opnieuw het bewijs dat initiatief van enkele vrijwilligers een prachtig resultaat kan opleveren, zowel voor de deelnemers als voor onze vereniging. Dank daarvoor en wie weet inspireert het andere leden om dit voorbeeld te volgen.

Het op 25 oktober gehouden Kronentoernooi was met 39 spelers weer goed bezet.

Intussen draaien ook de wintercompetities op volle toeren. Onze beide teams in de Nationale Petanque Competitie (NPC) hebben inmiddels drie wedstrijden gespeeld. Team 1 heeft 1x verloren en 2x gewonnen, Team 2 wacht helaas nog op de eerste punten.

In onze Interne Winter Competitie (IWC) zijn inmiddels vijf speelavonden geweest. Voor het einde van het jaar volgen nog vijf (dinsdag)avonden en in het eerste deel van 2024 nog 13.

Naast alle positieve ontwikkelingen is er echter ook minder goed nieuws. Zoals bekend is er afgelopen maart door het vertrek van Misha Warrink als Wedstrijdsecretaris een vacature in het bestuur ontstaan. Daarnaast heeft Bert van Oosterwijk tijdens de ALV van 10 maart aangegeven in 2025 te stoppen als penningmeester/hoofd barcommissie.

Omdat er zich geen leden aanmeldden als opvolgers heeft het bestuur gemeend een extra oproep te doen. Deze oproep is op 28 augustus per e-mail aan alle leden gestuurd. Ook hierop is helaas geen enkele positieve reactie gekomen…

Als voorlopig laatste optie heeft het bestuur besloten om diverse leden individueel te benaderen voor een (bestuurs)functie. Ook dit levert tot nu slechts beperkt resultaat op.

Daarom doe ik hierbij nogmaals een oproep aan alle leden om zich te beraden: onze vereniging kan niet draaien zonder adequaat bestuur!

Tenslotte wijs ik graag nog even op de komende activiteiten: de Franse middag van zondag 19 november, het Sinterklaastoernooi van dinsdag 28 november en de Kerst Franse middag van zondag 17 december.

Met vriendelijke groet,

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.