Op punt (85) juni 2024

(Maandelijkse column van de voorzitter)

1 juni 2024

Beste leden van de Teerling,

Opnieuw hebben we helaas afscheid moeten nemen van een gewaardeerd lid van onze vereniging: op 14 mei is Trudy de Bruin (73) overleden. Ondanks dat we wisten dat Trudy ongeneeslijk ziek was, kwam haar overlijden toch onverwacht. We wensen iedereen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Volgens de kalender begint op 1 april ook voor het jeu de boulen het buitenspeelseizoen.

Maar de weergoden zijn ons tot nu niet goed gezind geweest en vaak moest er toch weer binnen gespeeld worden.

Wel zijn onze vrijwilligers er gelukkig in geslaagd om net voor het Early Bird toernooi de tuin weer een fleurig aanzien te geven, waarvoor nogmaals hartelijk dank.

En het werd een gezellig toernooi op Tweede Pinsterdag. Eerst met z’n allen samen ontbijten en daarna lekker jeu de boulen. En het zat nu een keertje mee met het weer, de hele dag verliep droog en zonnig. Het mooie initiatief van dit toernooi verdient zeker navolging. Het Early Bird toernooi zal wat mij betreft ook volgend jaar op de agenda komen.

Op zondag 26 mei was er weer een Franse middag. De 32 deelnemers begonnen enthousiast buiten, maar vanwege onweersbuien moest er al snel verkast worden naar binnen.

Een vergelijkbaar verhaal geldt voor het Kronentoernooi van 29 mei. Hier waren 36 spelers, die deels binnen en deels buiten hun partijtjes speelden.

Toch fijn dat we zo’n fantastische clublocatie hebben waar dit allemaal kan 😉

Met juni op de kalender zijn we nu dan toch echt in de zomerperiode aangekomen.

Om organisatorische redenen is besloten de Tropical Evening van 14 juni te verschuiven naar vrijdag 26 juli. Zet dit dus alvast maar in de agenda, binnenkort volgen de details.

Op woensdag 26 juni is er nog een Kronentoernooi. En de eerstvolgende Franse middag is op zondag 18 augustus.

Gebeurt er dan verder niets in de zomermaanden? Jazeker wel. Op onze vaste speeltijden kan er natuurlijk gewoon gebould worden, in principe op de buitenbanen maar zo nodig binnen.

Ook zijn er diverse gastevenementen, waarbij er bij ons een gezellig feestje gevierd zal worden. Wel altijd inclusief jeu de boules spelen natuurlijk.

En dan is er natuurlijk de Zomerschool voor Senioren. Net als vorig jaar worden er in de periode 22 juli-22 augustus bij de Teerling weer workshops jeu de boules en handboog- schieten gehouden. De exacte planning volgt binnenkort, ook via de media.

Kortom, ook in de zomer is er op onze clublocatie genoeg te beleven. Kom dus vooral en doe gezellig mee.

Met sportieve groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.