Op punt (86) juli 2024

(Maandelijkse column van de voorzitter)

2 juli 2024

Beste leden van de Teerling,

In de zomermaanden zijn er ook bij onze vereniging traditioneel minder activiteiten dan in de rest van het jaar. Naast de vaste wekelijkse speelmomenten was er alleen op 26 juni het maandelijkse Kronentoernooi. Er waren slechts 20 deelnemers (er was ook een toernooi in Wijk bij Duurstede), waarbij wegens de tropische omstandigheden een deel van het toernooi binnen werd afgewerkt.

Na een lange periode met veel regen zijn onze ijverige klussers erin geslaagd de overdekte fietsenstalling gebruik gereed te maken. Een compliment aan met name Bert(o) Olthof en Ed Baauw is hierbij zeker op z’n plaats, dus bij deze. En natuurlijk ook dank aan de vele andere vrijwilligers die de afgelopen periode weer een bijdrage hebben geleverd aan het reilen en zeilen van de Teerling. Immers, zonder vrijwilligers staat alles stil!

Een ander hoogtepunt van de afgelopen maand was het gastevenement van Thius op 20 juni. Deze organisatie was vóór corona bekend onder de naam SCW en hield toen elk jaar hun personeelsuitje bij de Teerling. Nu dus voor het eerst terug bij ons, met maar liefst 60 personen. Uit de reacties is gebleken dat ze het opnieuw erg leuk hebben gevonden en dat het plan is om hier weer een jaarlijkse traditie van te maken. En daar worden we, en met name de penningmeester, wel weer blij van.

Als we vooruitblikken op de Activiteitenkalender zien we de start van de Zomerschool voor Senioren op maandag 22 juli. In de periode tot 22 augustus verzorgt de Teerling een vijftal workshops jeu de boules en vier workshops handboogschieten. Het exacte programma staat op het informatiebord, in de flyers in de ontmoetingsruimte en op www.zinder.nl

En dan is er op vrijdag 26 juli natuurlijk de Tropical Evening. Er hangen prachtige posters in het clubgebouw, inclusief een inschrijfformulier. En met de mooie herinneringen aan vorig jaar in het geheugen verwachten we ook dit jaar een groot aantal aanwezigen. Dus schroom niet en schrijf je in!

De rest van de zomer hebben we alleen onze vaste speelmomenten. Dus alle mensen die niet op vakantie gaan kunnen gewoon gezellig een balletje blijven gooien.

Op zondag 18 augustus is er dan weer een Franse middag.

Wat onze onderafdelingen betreft, Het Schilderatelier kent een zomerstop en begint weer op maandagmiddag 2 september. Allez Tirer gaat deze zomer gewoon door, elke maandag- en donderdagavond van 19.30-21.30 uur wordt er in hal 1 handboog geschoten.

Tenslotte wens ik alle leden en hun dierbaren een fijne zomerperiode toe.

Met zomerse groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.