Op punt! (45)

(Maandelijkse column van de voorzitter)

2 februari 2021

Beste leden van “De Teerling”,

De eerste maand van het nieuwe jaar is weer voorbij. Een gedenkwaardige maand, geheel zonder jeu de boules activiteiten en met de vereniging in een soort winterslaap.

Laat ik met een positieve mededeling beginnen: ondanks dat het merendeel van onze leden wat leeftijd betreft in de risicogroep valt, zijn er voor zover bekend geen nieuwe gevallen van corona binnen ons ledenstand. En diegenen die wel corona hebben gehad zijn hier gelukkig allen weer van hersteld. Laten we hopen dat we ook de komende periode vrij blijven van nieuwe besmettingen en zo op volle sterkte kunnen gaan spelen zodra dit weer kan.

Op de persconferentie van premier Rutte op 2 februari zijn weliswaar enkele versoepelingen van de lockdown aangekondigd, maar er is nog altijd geen zicht op hervatting van ons mooie balspel en de heropening van de sportkantines. Zolang de groepsgrootte voor het sporten van volwassenen beperkt is tot maximaal twee personen, blijft ook onze vereniging gesloten, helaas.

Wel gaan de lopende zaken van de vereniging natuurlijk gewoon door. Zo is er eind januari, voor het eerst sinds lange tijd, weer een bestuursvergadering gehouden. De laatste daarvoor was eind oktober 2020.

Ook hebben enkele leden van onze klusgroep een prachtige wedstrijdbalie in de nieuwe ontmoetingsruimte gemaakt.  Verder is de kantinecommissie begonnen met de inrichting van de keuken en het verplaatsen van de goederen uit het magazijn van de oude speelhal. Ook is de tijdelijke keuken in de oude speelhal inmiddels verdwenen. Het streven is om medio deze maand alles gereed te hebben, in afwachting van de daadwerkelijke feestelijk ingebruikname.

Tenslotte wil ik graag aandacht vragen voor onze ledenactie “Help de Teerling de coronawinter door”. Deze actie is bedoeld om de financiële positie van onze vereniging te versterken.  Alle leden ontvangen hierover binnenkort een e-mail of een papieren brief, met daarin de verdere details van deze actie. Het bestuur hoopt op veel positieve reacties en een mooi resultaat, zodat we de toekomst van “De Teerling” met nog meer vertrouwen tegemoet kunnen zien. 

Blijf gezond en hopelijk tot snel weer op de club,

met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.