Op punt 52 september 2021

Op punt! (52)

(Maandelijkse column van de voorzitter)

 7 september 2021

Beste leden van “De Teerling”,

Nu de zomervakantieperiode voor velen weer voorbij is gaat de focus langzamerhand weer op het najaar en op de start van o.a. de Nationale Pétanque Competitie (NPC, 18 september) en de Winter Doublette Competitie (WDC, medio oktober).

Maar voor het zover is waren/zijn er nog diverse toernooien en andere activiteiten.

Het Kronentoernooi van 25 augustus kende prachtig zomerweer en was met 43 spelers druk bezet. Ook na afloop was het gezellig, velen bleven nog een tijdje nagenieten op het terras.

In 2018 is er, ter gelegenheid van de opening van de nieuwe speelhal, een herstart gemaakt met de organisatie van een jaarlijks Flipjetoernooi. Ook in 2019 vond dit toernooi plaats, vorig jaar kon dit vanwege corona niet plaats vinden. Afgelopen zaterdag 28 augustus was dus de derde jaargang. Helaas waren er dit keer geen teams van andere verenigingen en werd er alleen door eigen doubletteteams (14) gestreden om prachtige prijzen. Na een spannende strijd wonnen Greet & ik de eerste prijs, Ed Baauw & Gretha Peterse werden tweede en de derde plaats was voor Arjan & Jan de Jongh.

Wat september betreft, het Herfsttoernooi van 26 september is komen te vervallen, in plaats daarvan is er op zondag 19 september een extra Franse Middag. Het volgende Kronentoernooi zal gehouden worden op woensdag 29 september.

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering is een convenant ondertekend, waarmee “Het Schilderatelier”officieel medegebruiker van ons clubgebouw is geworden. En op maandagmiddag 30 augustus was de daadwerkelijk ‘kick-off’: eerst werden de leden van “Het Schilderatelier” van harte welkom geheten en aansluitend gingen de kwasten op het doek.

Hiermee is er nu formeel sprake van multifunctioneel gebruik van ons clubhuis, een belangrijke voorwaarde om een nieuwe subsidieaanvraag bij de provincie te kunnen indienen.

En dat gaan we binnenkort zeker doen, dit geld is nodig voor de financiering van de bouw van een tweede nieuwe speelhal, de derde en tevens laatste fase van ons Boulodrome.  

Tenslotte onze workshops: vanuit het Lokaal Tiels Sportakkoord 2021 organiseren we een 6-tal individuele workshops jeu de boules. Drie keer in Tiel-Passewaaij op de banen van het Linge-Waalpark, op de maandagmiddagen 13, 20 en 27 september. En drie keer op onze eigen locatie, op de donderdagmiddagen 16, 23 en 30 september. Deelname aan de workshop(s) is gratis, inloop vanaf 13.00 uur en aanvang 13.30 uur. Leden die als vrijwilliger willen helpen kunnen zich bij mij opgeven. Met deze workshops hopen we nieuwe mensen te interesseren voor het jeu de boules spelen en natuurlijk ook voor “De Teerling”.

Met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.