Op punt 53 oktober 2021

Op punt! (53)

(Maandelijkse column van de voorzitter)

5 oktober 2021

Beste leden van “De Teerling”,

Met oktober op de kalender en regelmatig flink wat water in de regenmeter is het buitenspelseizoen nu toch echt voorbij.

September kende gelukkig nog vaak mooi weer en dit vertaalde zich naar flinke aantallen deelnemers aan onze activiteiten. Met name de woensdagmiddagen kenden steeds meer dan 40 spelers.

Bij de extra Franse middag op zondag 19 september konden we voor het eerst weer een aantal gastspelers verwelkomen en dit bracht het totaal aantal deelnemers op 46.

De prachtige versiering van de buitenbanen met Franse vlaggetjes, in combinatie met het heerlijke nazomerweer en de prima catering (dank aan Irma en Bert v.O.) zorgde voor een sfeervolle ambiance.

Op zaterdag 18 september is de Nationale Pétanque Competitie (NPC) seizoen 2021-2022  begonnen. Zowel ons 1e – als  3e team speelde thuis en ze wonnen beide. Het 2e team kwam pas op de tweede speeldag in actie en begon thuis met een gelijkspel.

De NPC-wedstrijden worden iedere 14 dagen steeds op zaterdag gespeeld, het complete speelschema hangt op het informatiebord. Bij de thuiswedstrijden zijn supporters altijd van harte welkom!

Donderdag 7 oktober gaat ook de Winter Doublette Competitie (WDC) weer van start. De Teerling heeft twee teams in deze competitie, beide spelen in de dezelfde (2e) klasse. Deze wedstrijden vinden elders plaats, dus niet in Tiel.

De belangstelling voor de in mijn vorige column genoemde workshops was ronduit teleurstellend, er waren slechts enkele deelnemers. Wel heeft één iemand zich inmiddels als lid bij ons aangemeld, twee anderen hebben dit nog in beraad. Daarnaast hebben we het nodige nieuwe materiaal kunnen aanschaffen, betaald vanuit het lokaal Tielse Sportakkoord. Dit betreft met name 40 sets recreatieboules (handig voor gastevenementen!) en zes nieuwe werpcirkels.

Als uitvloeisel van de workshops starten we binnenkort met de verkoop van nieuwe, fel gekleurde wedstrijdbutjes. Deze kosten €1,50 per stuk en de opbrengst is voor de clubkas.

Tenslotte vraag ik aandacht voor onze Interne Winter Competitie (IWC). Deze start op 5 oktober en wordt elke dinsdagavond gespeeld, tot eind maart 2022. Per dinsdagavond zijn er vier dagprijzen te winnen. Er zijn in totaal 23 speelavonden, voor iedere deelnemer tellen de resultaten van de eerste 17 speelavonden mee voor de eindstand. De eindstand wordt pas bij de prijsuitreiking bekend gemaakt, inclusief uitreiking van de wisseltrofee voor ‘beste vrouw’ en ‘beste man’. Er is geen limiet aan het aantal deelnemers, dus kom vooral meedoen!

Met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.