Op punt 55 december 2021

Op punt! (55)

(Maandelijkse column van de voorzitter)

3 december 2021

Beste leden van “De Teerling”,

De op 26 november afgekondigde strengere coronamaatregelen  hebben ook voor ons de nodige gevolgen. Naast de al eerder ingevoerde verplichting tot het tonen van een geldige coronatoegangspas (QR-code) om toegang tot het clubgebouw te krijgen, gelden vanaf 28 november verdere restricties.  Zo is binnen bij verplaatsingen het dragen van een mondkapje verplicht. Ook geldt de verplichting om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.

De inrichting van de ontmoetingsruimte is aangepast, er is maximaal plaats voor 25 personen. Daarnaast kunnen er nog 7 mensen in de nieuwe speelhal op de stoelen en de banken zitten. Daarmee is het maximum aantal spelers voorlopig 32. Verder is het tijdelijk toegestaan glaswerk mee te nemen in de nieuwe speelhal.

De verplichting tot het dragen van een mondkapje en de 1,5 meter afstand gelden ook bij  verplaatsingen in de speelhal, maar niet tijdens het spelen. Door de bond zijn nog geen verdere beperkingen afgekondigd voor het jeu de boulen zelf.

Wat de afgelopen maand betreft, door de verslechterende coronasituatie waren de toernooien duidelijk minder druk bezocht dan in de maanden daarvoor. Toch was de Franse middag van 21 november zeker een succes: er waren 29 spelers, waaronder de nodige gasten van buiten (zelfs uit België!), prima catering (dank Mia) en een gezellige Franse sfeer (dank Ed B. voor de versiering).

Met 32 deelnemers was het Kronentoernooi van 24 november ook prima bezet.

Met bovengenoemde maatregelen wordt het organiseren van toernooien met gasten van buiten een lastige zaak. Het bestuur heeft daarom besloten de Kerst Franse middag (19 december) af te gelasten.

In tegenstelling tot eerdere berichten gaat  het Kerst Kronentoernooi (15 december) wel gewoon door, met maximaal 32 deelnemers.

Voor de rest van dit jaar geldt dus dat er alleen gebould kan worden op de woensdagmiddag, de vrijdagmiddag (training NPC vanaf 14.00 uur) en de zondagmiddag.

En nu maar hopen dat we niet nog zwaardere beperkingen krijgen de komende periode…

Tenslotte wijs ik graag op de Activiteitenkalender 2022. Deze is opgehangen op het informatiebord in het clubgebouw en ook op de website geplaatst. Meer dan in normale omstandigheden geldt nu echter: ‘alle geplande activiteiten zijn onder voorbehoud’.

Tot zover deze coulumn. Blijf gezond en tot ziens op de club.

Met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.