Op punt (60) mei 2022

(Maandelijkse column van de voorzitter)

10 mei 2022

Beste leden van “De Teerling”,

Terug van een mooie buitenlandvakantie is hier dan, iets later dan normaal, mijn nieuwe column. April was een drukke maand voor onze vereniging. Dit begon met de prijsuitreiking van de Interne Wintercompetitie, met als nieuwe clubkampioenen Arjan de Jongh en Corrie van Helten. Daarna drie dinsdagavonden koppeltoernooi, met als winnaars Jan & Arjan de Jongh. Het Paaseierentoernooi van 10 april kende met 28 spelers een prima bezetting. Ook het Kronentoernooi (op de 20e) en de Franse middag (24 april) zijn naar ik begrepen heb prima verlopen. Op 22 april waren er voor het eerst sinds 2019 op onze buitenbanen weer veel schoolkinderen die deelnamen aan de Koningsspelen. En op 26 april tenslotte was de eerste van een lange serie speelavonden onder de noemer ‘zomercompetitie’. Een betere omschrijving is eigenlijk ‘dinsdagavond-mix’, want het zijn individuele avonden met twee partijen, computerloting en een prijs voor de beste drie van die avond. Alle leden worden van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen, lekker ’s-avonds boulen in de buitenlucht.

De ‘strijd’ om geld voor de laatste fase van ons Boulodrome duurt intussen onverminderd voort. De poging van de wethouder om het door de gemeente in november 2021 al toegekende geld voor “De Teerling” terug te nemen is met succes gedwarsboomd. Sterker nog, tijdens de eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad Tiel op 28 april is op initiatief van de fractieleider CDA, Yvonne Son-Stolk, een nieuwe motie ingediend. In deze motie wordt dit geld (€30.000) voor ons vastgezet tot eind dit jaar. En de gemeente dient dit geld daadwerkelijk uit te betalen, zodra “De Teerling” een andere co financier voor hetzelfde bedrag ‘gevonden’ heeft. Ook deze motie is raadsbreed aangenomen, met 27 stemmen vóór.

Inmiddels is ook duidelijk geworden dat de kans heel klein is dat de provincie voor ons op korte termijn als co financier kan optreden. Daarom is wederom een dringend verzoek gedaan aan de Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis Tiel. We wachten nu in spanning op hun, hopelijk positieve, beslissing…

En dan zondag 22 mei. Op die dag bestaat onze vereniging exact 35 jaar. Dit gegeven, in combinatie met het feit dat aan het 30-jarig bestaan in 2017 vanwege omstandigheden geen aandacht is besteed, is aanleiding voor het bestuur om nu wel een bescheiden feestje te organiseren. Die zondagmiddag houden we een jubileumtoernooi voor alle leden en hun familieleden. De opzet is zoals een Franse middag, dus drie partijen, mêlee, met hapjes tussendoor en een prijsuitreiking. De inschrijving is voor iedereen gratis! Het bestuur hoopt op een grote opkomst, de inschrijflijst hangt op het bord in de ontmoetingsruimte.

Met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.