Op punt (65) oktober 2022

(Maandelijkse column van de voorzitter)

3 oktober 2022

Beste leden van “De Teerling”,

Zoals in mijn vorige column al aangekondigd is Firma van Doorn op 7 september gestart met de eerste bouwwerkzaamheden voor de nieuwe speelhal. Inmiddels is al het benodigde materiaal geleverd en zal dinsdag 4 oktober de bouw worden hervat. De planning is dat in de week van 17 oktober de casco oplevering plaats zal vinden. En daarna is het aan onze eigen vrijwilligers om de afbouw en inrichting te verzorgen. Daarom roep ik hierbij nogmaals onze leden op om zich, indien mogelijk, alvast als vrijwilliger aan te melden bij Cor of bij iemand van het bestuur. Laten we er samen aan werken om te zorgen dat we de nieuwe speelhal per 1 december daadwerkelijk in gebruik kunnen nemen!

Dan onze sportieve activiteiten. De (vanwege het Fruitcorso) naar 25 september verplaatste Franse middag kende 32 spelers, waarvan opnieuw velen van buiten de vereniging. Het weer viel onverwacht mee, zodat vrijwel alle partijen buiten konden worden gespeeld. De catering was door Irma Koop prima verzorgd, de uit Frankrijk meegebrachte kaasjes waren heerlijk, dank daarvoor.

Het Kronentoernooi op 28 september telde 28 deelnemers. Ook hier leek het weer goed genoeg om buiten te spelen, doch halverwege maakte een flinke regen- en onweersbui hieraan een einde en moest er uitgeweken worden naar de speelhal.

Op zaterdag 17 september is de Nationale Petanque Competitie (NPC) weer van start gegaan. Ons 1e team speelde uit 4-4 bij ‘De Hakhorst 1” in Leusden, het 2e team won met 5-3 thuis van “De Gooiers 5“ uit Loosdrecht en het 3e team was vrij die dag. De NPC-wedstrijden worden om de twee weken op zaterdagmiddag gespeeld (vanaf 12.00 uur). Het complete speelschema NPC is te vinden op www.nlpetanque.nl, het schema van onze eigen teams hangt op het informatiebord. Supporters zijn van harte welkom!

En dan begint op donderdagavond 6 oktober het nieuwe seizoen van de Winter Doublet Competitie (WDC), waaraan dit keer drie teams van “De Teerling” mee doen. Deze wedstrijden worden niet bij ons gespeeld.

Een ander belangrijk onderwerp betreft ‘de leden van onze vereniging’. Zoals eerder gememoreerd heeft de coronaperiode gelukkig weinig invloed gehad op ons ledenaantal. Wel zijn er enkele leden die we sinds corona niet meer op de club gezien hebben. En dit ondanks diverse pogingen van het bestuur om ze te overtuigen dat ze weer veilig bij ons kunnen komen jeu de boulen.

Ook zijn er begin dit jaar een paar leden overleden en hebben enkele leden om uiteenlopende redenen besloten hun lidmaatschap op te zeggen. Dit zogenaamde ‘natuurlijk verloop’ doet zich elk jaar voor en zorgt voor een daling van het ledenaantal.

Het bestuur doet daarom veel om nieuwe leden te werven. Zo is er bijvoorbeeld elke maand een Franse middag, die vooraf in de lokale krant wordt aangekondigd en waarmee we graag nieuwe mensen willen uitnodigen om kennis met ons te maken.  

Ook doet “De Teerling” vaak met diverse activiteiten in de stad Tiel. Zoals op vrijdag 23 september de Fit & Vitaal Markt voor 50+ers in Tiel-Passewaaij. Hier hadden we een promotiekraampje en een boulesbaan op het gras, waar mensen konden kennismaken met “De Teerling” en met het edele Frans balspel.

Gelukkig leveren dit soort activiteiten niet alleen aandacht, maar ook nieuwe leden op. Nadat we eerder dit jaar Herman Hoencamp en Luc de Groot als nieuw lid mochten verwelkomen, hebben nu Aukey Bruinooge, Jan Koster en Dinie Enthofen aangegeven lid te willen worden van onze vereniging. Graag heet ik hen nogmaals van harte welkom!

Ik ga ervanuit dat de nieuwe leden op een prettige wijze zullen worden bejegend, zodat zij zich snel thuis voelen bij “De Teerling”. Dit onder het motto ‘onze leden zijn de ambassadeurs van de vereniging en gedragen zich ook als zodanig’. Immers alleen op deze wijze kunnen we het eerdergenoemde natuurlijk verloop opvangen en zorgen dat ons ledental op peil blijft.

Met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.