Op punt (69) februari 2023

(Maandelijkse column van de voorzitter)

1 februari 2023

Beste leden van “De Teerling”,

We zijn het jaar begonnen met een gezellige Nieuwjaarsbijeenkomst op 3 januari. Er waren maar liefst 40 leden aanwezig. Na een oliebol, een toast met bubbels en de nieuwjaarstoespraak bleven velen nog even gezellig napraten of gingen een balletje gooien.

Ook de Franse middag van zondag 15 januari was met 34 deelnemers goed bezet. Voor het eerst werd er ook in de nieuwe hal gespeeld, waarmee de door velen verfoeide wachtbanen nu tot het verleden behoren.

Het Kronentoernooi van woensdag 25 januari kende eveneens 34 spelers.

Klapper van de maand was natuurlijk het Kouwe Klauwentoernooi op vrijdagavond 27 januari. Voor het eerst sinds 2020 kon dit traditioneel goed bezochte en altijd gezellige toernooi weer plaats vinden. Maar liefst 48 spelers genoten onder milde weersomstandigheden van de speciale sfeer op de buitenbanen, met vuurkorven, glühwein en warme chocolademelk met strohrum. Na afloop van het boulen was er binnen een prima georganiseerde verloting met veel prachtige prijzen. Alleen al de verloting heeft meer dan €450,00 opgebracht! Plus nog het inschrijfgeld en de barinkomsten, dus ook financieel een topavond voor onze vereniging.

En het bleef nog tot laat gezellig…

Minder goed nieuws is er over het Schilderatelier: door diverse persoonlijke omstandigheden is het ledental eind vorig jaar plotseling drastisch afgenomen. Toch gaan Greet en Eke proberen dit voorjaar een doorstart te maken. Mochten er leden of andere bekenden belangstelling hebben, schroom niet om je aan te melden. Voor meer informatie zie onze website.

Naast het Schilderatelier hebben we sinds deze maand een tweede nevenactiviteit in ons clubgebouw, namelijk handboogschieten. Een verzoek hiertoe van Jan Buhling is door het bestuur gehonoreerd. Op 9 januari was de eerste avond van deze nieuwe onderafdeling van de Teerling, dit onder de naam “Allez Tirez” (gá schieten). Er is inmiddels een flinke groep schutters actief, elke maandagavond van 18.30 tot 22.00 uur in hal 1. Belangstellenden worden verzocht zich te vervoegen bij Jan Buhling of bij Ed Baauw. Ook hiervoor geldt: voor meer informatie zie onze website.

En dan kijk ik natuurlijk nog even vooruit naar de officiële opening van de Boulodrome op vrijdag 10 februari, aanvang 16.00 uur. Naast diverse genodigden hebben ook alle leden van de Teerling inmiddels een uitnodiging ontvangen. Het belooft een gezellige activiteit te worden, inclusief een speciale openingshandeling. Gelukkig zijn er dit jaar geen coronabeperkingen en ik hoop dan ook dat er veel leden aanwezig zullen zijn bij deze unieke gelegenheid.

Graag tot ziens,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.