Op punt (71) april 2023

(Maandelijkse column van de voorzitter)

4 april 2023

Beste leden van “De Teerling”,

Maart is altijd de maand waarin de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats vindt. Zo ook dit jaar. Nadat er in het kader van NLDoet de hele dag al door 10 leden flink was geklust, kwamen 40 leden ’s-avonds naar de vergadering. Daarnaast hadden 8 leden een machtiging afgegeven. De vergadering verliep vlot, waarbij ik tot mijn grote verrassing flink in het zonnetje werd gezet voor mijn inspanningen bij de realisatie van de Boulodrome. Graag wil ik Eke de Jong en alle leden die hebben meegedaan met deze dankbetuiging -een grote bos bloemen en een prachtig cadeau in de vorm van een sauna bon- hiervoor heel hartelijk bedanken.

Wat de diverse petanque competities betreft, deze zijn inmiddels afgesloten of lopen tegen het einde. Zo is de Winter Doublette Competitie (WDC) van het District-Midden inmiddels afgerond, waarbij een mooie 2e en een 10e plaats zijn behaald. Wel jammer dat er, zoals het er nu naar uitziet, volgend seizoen geen enkel team van de Teerling actief zal zijn in de WDC.

De Nationele Petanque Competitie (NPC) kent nog één speeldag, op zaterdag 15 april. Inmiddels hebben onze drie teams zich verzekerd van handhaving in hun poule, een prima resultaat. Leden die nu geen NPC spelen maar belangstelling hebben om volgend seizoen mee te doen, worden verzocht dit deze maand nog aan het bestuur kenbaar te maken. Begin mei zullen de teams voor het seizoen 2023-2024 samengesteld.

En tenslotte onze Interne Wintercompetitie op de dinsdagavond, hiervan is de laatste speeldag (en ook de prijsuitreiking!) op dinsdag 4 april.

Onze eigen jeu de boules toernooien kenden in maart een prima bezetting. Zo waren er 42 spelers op de Franse middag (19 maart) en kende het Kronentoernooi op 29 maart 36 deelnemers.

Op zondag 2 april was het Paaseierentoernooi, alleen voor leden. Hieraan deden 27 leden mee, waaronder ons nieuwe jeugdlid Isa Helsdingen.

Naast Isa is er nog een nieuw lid bij onze vereniging, namelijk Kelly van Erp. Kelly is het eerste lid met een combi-lidmaatschap, waarbij zij voor €150,00 het gehele jaar zowel kan handboogschieten als jeu de boulen. Kelly & Isa, graag heet ik jullie nogmaals van harte welkom bij de Teerling.

Zoals bekend is Misha Warrink begin maart teruggetreden als bestuurslid. Het bestuur is sindsdien op zoek naar een nieuwe wedstrijdsecretaris (WS). De werkzaamheden van de WS worden voorlopig waargenomen door de penningmeester v.w.b. de ledenadministratie en door mij v.w.b. de overige zaken. Ik hoop dat we snel in deze vacature kunnen voorzien. Dus heb je belangstelling, meld je bij het bestuur.

Met vriendelijke jeu de boulesgroet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.