Op punt (75) augustus 2023

(Maandelijkse column van de voorzitter)

1 augustus 2023

Beste leden van “De Teerling”,

De maand juli begon met een leuke promotieactiviteit: op 1 juli mochten vier leden van onze vereniging in Lienden een demonstratiepartij spelen ter gelegenheid van de officiële opening van de nieuwe jeu de boulesbanen van de buurtvereniging Lingemeer. 

Verderop in de maand was in Tiel de start van de Zomerschool voor Senioren. Dit evenement werd voor het laatst gehouden in 2019. Onze vereniging levert deze editie een belangrijke bijdrage, met vijf keer op dinsdagmiddag een workshop jeu de boules en vier keer op donderdagmiddag een workshop handboogschieten. De eerste paar weken waren er behoorlijk wat deelnemers en ook voor de resterende workshop zijn er al flink wat aanmeldingen. Goed voor onze bekendheid en wie weet levert het nog weer een aantal nieuwe leden op…

Wat overige activiteiten betreft zitten we nu echt in komkommertijd. Het aantal spelers op de vaste speelmomenten is zeer variabel en lijkt ook afhankelijk van de op dat moment heersende weersomstandigheden. Vanaf eind deze maand staan er weer meer activiteiten op het programma, met op zondag 20 augustus een Franse middag, op woensdag 30 augustus het Kronentoernooi en op zaterdag 2 september ons jaarlijkse Flipje doublettoernooi.

Iets wat altijd doorgaat is het schoon en netjes houden van onze clublocatie. Tot enkele maanden geleden lag deze taak voor het grootste deel bij ons actieve lid Ed Baauw. Echter vanwege z’n haperende gezondheid dient Ed het kalm aan te doen. Daarom heeft het bestuur besloten tot het formeren van een schoonmaakploeg. Onder leiding van Irma Koop zijn inmiddels een tiental dames bereid gevonden om op roulatiebasis om de twee á drie maanden  twee uurtjes te komen poetsen in de Boulodrome.

En een aantal andere leden helpen Ed nu met het verzorgen en onderhouden van de buitenbanen en de tuin.

Fijn om opnieuw deze betrokkenheid te zien. Mochten er nog meer leden zijn die dit goede voorbeeld willen volgen, schroom niet en meld je aan!

Tenslotte meld ik dat de inschrijflijsten voor de Franse middag van zondag 20 augustus en voor het Flipje promotietoernooi van zaterdag 2 september inmiddels op het informatiebord hangen. Dus pak de pen en schrijf je in, immers hoe meer deelnemers hoe leuker.

Met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.