Op punt (76) september 2023

(Maandelijkse column van de voorzitter)

2 september 2023

Beste leden van de Teerling,

Augustus, de laatste zomermaand van 2023, was voor onze vereniging een uitermate succesvolle maand. Allereerst was er het vervolg van de Zomerschool voor Senioren. De ook in juli al goed bezochte workshops jeu de boules en handboogschieten kenden steeds hogere deelnemersaantallen. Zo trok de laatste workshop jeu de boules 14 spelers, die gezamenlijk afsloten door het spelen van een mini-toernooi, inclusief prijsjes.

Maar liefst 11 deelnemers hebben zich inmiddels aangemeld als jeu de boules lid van de Teerling: graag heet ik Margreet Swen, Anja Helmig, Jos van Zijl, Wemmy Polder-Bos, Peter Polder, Tineke Kerkhoff (inderdaad, terug van weggeweest), Mieke Rengers, Hetty Groenendaal, Jannie & Piet Sprongers en Jelle Goedhart (combi-lid met Allez Tirez) nogmaals van harte welkom. Daarnaast zijn er nog drie nieuwe leden bij Allez Tirez.

Een fantastisch resultaat, met daarnaast ook nog een mooie financiële vergoeding van Zinder voor de organisatie van de workshops. Inmiddels heeft Zinder aangegeven dat er ook volgend jaar weer een Zomerschool voor Senioren zal zijn, uiteraard opnieuw met deelname van de Teerling.

Op zondag 20 augustus hebben we weer een Franse middag georganiseerd. Ook dit werd een groot succes, met een recordaantal van 57 spelers, waarvan 11 voormalige deelnemers aan de zojuist afgesloten Zomerschool.

Voor aanvang werd Trudy de Bruin flink in het zonnetje gezet: zij heeft onze vereniging maar liefst zeven prachtige parasols cadeau gedaan. Een fantastisch gebaar, dat met veel applaus werd ontvangen. Nogmaals heel erg bedankt Trudy, namens alle leden van de Teerling.

Iedereen genoot verder die zondagmiddag van het prachtige weer (de parasols kwamen heel goed van pas!). Ook de heerlijke hapjes tussen het jeu de boulen door vielen goed in de smaak, dit dankzij de prima catering van Irma en Greet, waarvoor dank.

Het Kronentoernooi van woensdag 30 augustus kende eveneens prima weersomstandigheden en was met 37 spelers goed bezet.

Naast de al genoemde nieuwe leden hebben zich eerder deze zomer nog vier nieuwe leden aangemeld: Rene Koop, Marjon v.d. Broek, Erik v.d. Broek en Cor van Duffelen, ook jullie nogmaals van harte welkom.

Intussen staat september op de kalender. Helaas geen Flipjetoernooi vandaag: slechts zeven inschrijvingen op de lijst, een teleurstellend aantal, waarmee ons enige ‘echte’ toernooi helaas moest worden afgelast.

Daarom nu eerst maar genieten van het voorspelde mooie jeu de boules weer…

Met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.