Op punt (77) oktober 2023

(Maandelijkse column van de voorzitter)

29 september 2023

Beste leden van de Teerling,

Op maandag 4 september zijn onze beide ‘onderafdelingen’ weer gestart met hun activiteiten. Het Schilderatelier heeft, na acht maanden in slaapstand, een succesvolle doorstart gemaakt en is met momenteel vijf leden elke maandagmiddag weer actief in onze ontmoetingsruimte.

Ook handboogschutterij ‘Allez Tirez’ is, na een zomerstop van drie maanden, die maandag weer begonnen. Vanwege het fors gegroeide ledental (van 12 in januari naar bijna 40 in juni!) is de schietwand dubbel zo groot gemaakt, tot tien schietpunten. Naast de vaste maandagavond wordt er nu ook op donderdagavond geschoten, beide avonden van zeven tot negen uur. En het ledental is alweer gegroeid en nadert nu het maximumaantal van 50.

Zaterdag 23 september was de eerste NPC-speeldag van het seizoen 2023-2024. Onze twee teams speelden thuis, maar konden het thuisvoordeel niet omzetten in winst: beide wedstrijden gingen verloren met 3-5. Maar gelukkig is het seizoen nog lang…

Aansluitend stond er op zondag 24 september weer een Franse middag op de kalender: in heerlijk nazomerweer werd er door 37 deelnemers lekker buiten gespeeld. De zon was zo fel dat velen regelmatig even de schaduw onder een mooie nieuwe parasol opzochten…  De catering was ook deze keer weer prima in orde (met dank aan Bert van O. en Margreet S.) en ook na de prijsuitreiking was het nog lang gezellig op het terras.

Het Kronentoernooi van 27 september was met 44 spelers goed bezet. En in prachtig nazomerweer konden we ook nu lekker buiten jeu de boulen.

In schril contrast met de veelal ruime belangstelling voor onze jeu de boules activiteiten staat het gebrek aan interesse om een rol te spelen in het besturen en beheren van onze vereniging. Zo heeft de ‘oproep aan de leden van de Teerling’ tot geen enkele aanmelding geleid… Een niet geheel onverwacht, maar toch teleurstellend resultaat.

Waar blijft het verantwoordelijkheidsgevoel van de leden om ook op dit vlak een steentje bij te dragen? De vereniging is toch van ons allemaal?

Het bestuur gaat nu de komende tijd leden persoonlijk benaderen voor het bekleden van een (bestuurs)functie. Hopelijk lukt het op deze manier wel. En anders…???

Tenslotte wijs ik graag op de eerste speelavond van onze Interne Winter Competitie (IWC) op dinsdag 3 oktober om 19.30 uur. Deelname staat open voor alle leden!

En vergeet niet in te schrijven voor het Oktoberfest op zondag 15 oktober, het belooft een gezellig evenement te worden.

Met vriendelijke groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.