Op punt (81) februari 2024

(Maandelijkse column van de voorzitter)

1 februari 2024

Beste leden van de Teerling,

Ons verenigingsjaar begon met de Nieuwjaarsbijeenkomst op 2 januari. De 35 aanwezigen wensten elkaar een gelukkig 2024 en lieten zich de oliebollen en het glaasje bubbels lekker smaken. Daarna werden de eerste partijtjes jeu de boules van 2024 gespeeld.

Op donderdag 4 en vrijdag 12 januari waren er workshops van de Winterschool voor Senioren. De belangstelling voor de workshops jeu de boules viel wat tegen (totaal 9 deelnemers).

Voor de workshops handboogschieten was meer belangstelling, deze trokken in totaal 18 deelnemers.

Een volgende serie workshops staat gepland tijdens de komende Zomerschool voor Senioren, in de periode 22 juli-22 augustus.

Onze volgende activiteit was de Franse middag op zondag 21 januari. Met 42 spelers was dit maandelijkse evenement prima bezet. Dit geldt ook voor het Kronentoernooi van 24 januari, dat 40 mensen trok. Nog een tip voor sommige leden: kom vooral op tijd, dit voorkomt teleurstelling…

Op vrijdagavond 26 januari vond de 14e editie van het Kouwe Klauwentoernooi plaats. Onder prima weersomstandigheden speelden 36 deelnemers hun partijen op de nogal sompige buitenbanen. Tussen de brandende vuurkorven en met een bekertje glühwein of warme chocolademelk met rum was het buiten goed uit te houden. Binnen werd de inwendige mens niet vergeten, er werd een heerlijk bakje snert geserveerd. Dit jaar helaas geen verloting en/of bingo, hopelijk bij de volgende editie in januari 2025 wel weer.

In mijn vorige column heb ik aangegeven dat het bestuur een tweetal leden bereid heeft gevonden om per maart 2025 onze penningmeester Bert van Oosterwijk op te volgen.

Het gaat hier om Manja Verbeek en Wemmy Bos-Polder.

Beiden zijn door het bestuur geschikt bevonden. Na diverse gesprekken en met goedkeuring van alle betrokkenen heeft het bestuur gekozen voor de volgende optie: Manja is de beoogde nieuwe penningmeester, Wemmy ondersteunt haar in de functie van boekhouder en is tevens plaatsvervangend penningmeester.

Beiden zullen door Bert uitgebreid worden ingewerkt. Bij de ALV van maart 2025 zal deze optie ter stemming aan de leden worden voorgelegd.

Het bestuur is van mening dat het financiële beheer van de Teerling op deze wijze voor de komende jaren zo goed mogelijk gegarandeerd is

Tot zover deze column.

Met sportieve groet,

Ed Roelofs

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.