Op punt (82) maart 2024

(Maandelijkse column van de voorzitter)

6 maart 2024

Beste leden van de Teerling,

Met maart op de kalender is de laatste mand van ons winterseizoen weer aangebroken. Velen kijken al reikhalzend uit naar lekker buiten jeu de boulen, zeker na die paar mooie lentedagen begin deze maand.

Mijn terugblik naar februari begint natuurlijk met het trieste nieuws van het overlijden van ons gewaardeerde lid Willy Lamers. Ondanks dat we wisten dat Willy ongeneeslijk ziek was kwam het bericht van haar overlijden toch onverwacht. We wensen haar man Arie, familie en vrienden veel sterkt bij het verwerken van dit verlies.

Wat de jeu de boules activiteiten betreft, zowel de Franse middag op 18 februari als het Kronentoernooi van 28 februari waren goed bezet, met beide keren 44 deelnemers.

Voor alle wintercompetities geldt dat daarin nu de laatste fase is aangebroken. Wat de Nationale Petanque Competitie (NPC) betreft, ons eerste team staat nu op de 4e plaats in de poule. Team 2 staat in hun poule op de 7e plaats. Beide teams spelen nog twee keer thuis, op zaterdag 16 en 23 maart. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur en supporters zijn van harte welkom.

Ook onze Interne Winter Competitie (IWC) zit in de eindfase. Er zijn nog vier dinsdagavonden te spelen, de laatste is op 2 april met later die avond ook de prijsuitreiking.

Aansluitend zal op de drie daaropvolgende dinsdagavonden het Koppeltoernooi worden gespeeld. De inschrijflijst voor dit doublettoernooi hangt inmiddels op het informatiebord.

Schroom niet, is voor iedereen leuk. Ook als je nog nooit op de dinsdagavond gespeeld hebt.

Veel leden zullen inmiddels de prachtige posters hebben gezien van het Early Bird Toernooi.

Opnieuw een mooi initiatief van Katja Wammes en Martijn Koop, om op deze wijze weer iets nieuws te introduceren bij onze vereniging. Dus schrijf vooral in voor dit speciale toernooi, dat gehouden wordt op maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag.

Tenslotte vraag ik aandacht voor onze jaarlijkse ledenvergadering, komende vrijdagavond 8 maart, aanvang 19.30 uur. Alle leden hebben een uitgebreid informatiepakket toegestuurd gekregen. Er is voldoende te bespreken, met o.a. het herzien huishoudelijk reglement en de bestuursverkiezing. Graag roep ik alle leden op om de vergadering te bezoeken. Leden die verhinderd zijn worden verzocht gebruik te maken van het machtigingsformulier, zodat er geen stemmen verloren gaan.

Tot zover deze column.

Met sportieve groet,

Dit bericht is geplaatst in ETJBV de Teerling. Bookmark de permalink.